Με ανεμιστήρες προσπαθούν να ψύξουν το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ που θα έπρεπε να λειτουργεί σε θερμοκρασίες έως 23 βαθμούς, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει μεγάλος κίνδυνος βλαβών.

Κάτι τέτοιο με τη σειρά του μπορεί να επιφέρει ένα μεγαλύτερο αλαλούμ στην λειτουργία του νοσοκομείου, με ακυρώσεις ραντεβού και ταλαιπωρία ασθενών.

Πολλά παρόμοια περιστατικά ακραίων συνθηκών λόγω καύσωνα γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Με ανεμιστήρες προσπαθούν να αντέξουν τη ζέστη ασθενείς και προσωπικό

Το υπό κατάρρευση ΕΣΥ στην εποχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη διαθέτει εξωτερικά ιατρεία που στην κυριολεξία βράζουν από τη ζέστη, ενώ ασθενείς και προσωπικό προσπαθούν να αντέξουν τις ακραίες θερμοκρασίες… με ανεμιστήρα.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ μεταξύ άλλων «το τούνελ 50 μέτρων που συνδέει δύο κεντρικά κτίρια και από εκεί μεταφέρονται ασθενείς μετά το χειρουργείο τους σε ακραίες θερμοκρασίες αφού είναι γυάλινο. Τώρα έκαναν κάποιες παρεμβάσεις που όμως είναι πρoχειροδουλειές και λίγο έφτιαξε η κατάσταση. Υπάρχουν όμως τμήματα που βράζουν. Τα εξωτερικά ιατρεία ένα πολύ μεγάλο κτίριο που εξετάζονται ασθενείς, γίνονται αιμοληψίες στη κυριολεξία βράζει. Πολλές καταγγελίες από ασθενείς και προσωπικό. Με ανεμιστήρες προσπαθούν να αντέξουν τη ζέστη ασθενείς και προσωπικό».

karditsastakra