ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ

(Συνεδρίαση Τρίτη 6 Αυγούστου)

Την Τρίτη 06-08-2024 και ώρα 11:00 συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1. Έγκριση του 2ου/01-08-2024 Πρακτικού (αποσφράγιση και αξιολόγηση δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διενέργειας του ανοικτού ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού με τίτλο «Προμήθεια ψυχρού ασφαλτομίγματος που χρησιμοποιείται για την συντήρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού € 99.200,00 € με ΦΠΑ. και κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

2. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του υποέργου 1:«Αρδευτικό έργο Μέσου Ρου Καλαμά» προϋπολογισμού 6.200.000,00 € με ΦΠΑ, της Πράξης «Έργα βελτίωσης της αποδοτικότητας της χρήσης του νερού στο αρδευτικό έργο του Μέσου Ρου Καλαμά», με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0046049476 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ)  2014-2022της δράσης 4.3.1. «Υποδομές Εγγείων Βελτιώσεων» και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

3. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης και των όρων αυτής, μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, για την υλοποίηση του έργου «Στερεωτικές εργασίες στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Δικόρφου Δήμου Ζαγορίου»,  προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ, ορισμός εκπροσώπων για την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης και έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης.

4. Έγκριση σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Μετσόβου για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου, ήτοι την συγκρότηση επιτροπών παραλαβής των έργων α) «Διευθέτηση ομβρίων – αποκατάσταση διαρροών Κοινότητας Μετσόβου», β) «Τοιχοποιίες Κοινότητας Βοτονοσίου», γ) «Ασφαλτοστρώσεις Κοινότητας Χρυσοβίτσας», δ) «Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Μετσόβου», ε) «Εργασίες καθαρισμού, συντήρησης και αποκατάστασης κοιτών μικρών υδατορεμάτων στην ΔΚ Μετσόβου» και στ) «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Ανθοχωρίου (β’ φάση)».

5. Έγκριση σύναψης Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Μετσόβου για την τεχνική υποστήριξη του Δήμου, ήτοι την συγκρότηση επιτροπών παραλαβής των έργων α) «Συνδέσεις παροχών αποχετευτικού δικτύου από την ρυμοτομική γραμμή των ακινήτων μέχρι τον κεντρικό αγωγό της Κοινότητας Μετσόβου», β) «Αποκατάσταση βατότητας δρόμων Κοινότητας Ανηλίου», γ) «Τοιχοποιίες Κοινότητας Ανηλίου», δ) «Αποκατάσταση οδού από οδό προς Βικτώρια μέχρι Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου» και ε) «Ασφαλτόστρωση οδών Κοινότητας Ανθοχωρίου».

6. Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες επούλωσης οπών στους ασφαλτοτάπητες του επαρχιακού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου (παροχή υπηρεσιών)», προϋπολογισμού 74.400,00 € με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

7. Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της  Περιφέρειας Ηπείρου «Επείγουσες εργασίες για την άμεση λειτουργία του έργου ‘’Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Δ. Παρακαλάμου του Δήμου Άνω Καλαμά’’», προϋπολογισμού 371.752,00 € με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

8. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες πλήρους αναστήλωσης του παλαιού σχολαρχείου και του παλαιού παρθεναγωγείου Γαναδιού», αναδόχου «Π. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε.», μέχρι την 30-10-2024.

9. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Δίκτυα συλλογής και μεταφοράς λυμάτων οικισμού Καμπής Δ.Ε. Ξηροβουνίου», αναδόχου εταιρείας «ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΤΕΒΕ», μέχρι την 31-12-2024.

10. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μαλουνίου Δήμου Φιλιατών», αναδόχου Ευγένιου Παππά, μέχρι την 12-12-2024.

11. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες επισκευής Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βλαχάτανου Δήμου Ζίτσας», αναδόχου «Π. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΙΚΕ», μέχρι την 31-12-2024.

12. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες διαγράμμισης εθνικού οδικού δικτύου στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων», αναδόχου «MAYCON ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», μέχρι την 09-10-2024.

13. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες διαγράμμισης εθνικού οδικού δικτύου ΠΕ Ιωαννίνων», αναδόχου «MAYCON ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», μέχρι την 09-10-2024.

14. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Εργασίες διαγράμμισης εθνικού οδικού δικτύου Π.Ε. Πρεβέζης», αναδόχου «MAYCON ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», μέχρι την 09-10-2024.

15. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακατασκευή στην περιφερειακή οδό στην περιοχή μεταξύ κόμβου Καρδαμιτσίων και Σταυρακίου (σύνδεση οδού Πετροπουλάκη) – Β΄ Φάση», αναδόχου «ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ Α.Τ.Ε.Β.Ε.», μέχρι την 30-08-2024.

16. Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια ασφαλτομίγματος για την αποκατάσταση βατότητας σε σημεία του εθνικού οδικού δικτύου από Κόνιτσα έως όρια νομού (προμήθεια υλικών)».

17. Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Προμήθεια υλικών για την μετατόπιση οδικού ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο Ριζών».

18. Έγκριση ανάθεσης υλοποίησης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Ανακαίνιση χρωματισμών έτους 2024» του έργου «Ανακαίνιση και συντήρηση κτιρίων αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου».

19. Έγκριση ανάθεσης της προμήθειας ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την τεχνολογική αναβάθμιση της φωτεινής σηματοδότησης του κόμβου Μύτικα της Ε.Ο. Ηγουμενίτσας – Αντιρρίου.

20. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την μετατόπιση δικτύου ΔΕΔΔΗΕ στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Βελτίωση οδού Περάνθη – Κομπότι».

21. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου«Αποκατάσταση τοίχου αντιστήριξης για την αποφυγή κατολισθητικών φαινομένων επί του οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή Πηγαδούλια Φιλιατών (παροχή υπηρεσιών)».

22. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου«Παροχή υπηρεσιών για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων στην ωρίμανση φακέλου έργου για την δημιουργία δικτύου μονοπατιών στην Περιφέρεια Ηπείρου».

23. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου«Εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης κοινόχρηστων χώρων κτιρίων αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου (παροχή υπηρεσιών)». 

24. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου«Άμεση αποκατάσταση καθιζήσεων και άρση επικινδυνότητας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο περιοχής Πολυστάφυλλου (παροχή υπηρεσιών)».

25. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Διαγράμμιση επί της εθνικής οδού Πρέβεζας Ηγουμενίτσας από υποθαλάσσια σήραγγα έως διασταύρωση Καναλίου (παροχή υπηρεσιών)».

26. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Μελέτη κόμβων σύνδεσης του εθνικού οδικού δικτύου με την γέφυρα Άρτας».

27. Κατακύρωση του αποτελέσματος της από 30-04-2024 ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση βατότητας της επαρχιακής οδού από Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης μέχρι Δροσοπηγή», προϋπολογισμού 150.000,00 € με ΦΠΑ.

28. Έγκριση προσφυγής σε διαδικασία διαπραγμάτευσης, με εφαρμογή του άρθρου 32 παρ. 2γ του Ν. 4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης, για την υλοποίηση του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αντιστήριξη οδού περιοχής Χρυσοβίτσας», προϋπολογισμού 65.720,00 € με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

29. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση βατότητας και σύνδεση με παλαιά εθνική οδό στα όρια του Κρυφοβού», αναδόχου Κωνσταντίνου Β. Γκεσούλη, μέχρι την 31-12-2024.

30. Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Άμεση αποκατάσταση κατολισθήσεων του επαρχιακού οδικού δικτύου από γέφυρα Γκόγκου έως Δ.Δ. Κτιστάδων», αναδόχου «PROJECT ANALYSIS Ι.Κ.Ε.».  

31. Έγκριση τροποποίησης της από 12-07-2023 (ΑΔΑΜ: 23SYMV013072867 2023-07-13) σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων και του οικονομικού φορέα «Παππάς Ευγένιος Ε.Δ.Ε.», για την εκτέλεση του έργου «Άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων της 14ης επαρχιακής οδού προς Βασιλόπουλο», με υποκατάσταση αναδόχου, λόγω εταιρικής αναδιάρθρωσης.

32. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υπερωριακή εργασία υπαλλήλων της Δ/νσης Τεχνικών έργων της Π.Ε. Ιωαννίνων για το Β’ εξάμηνο του 2024.

33. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Καθαρισμός παλαιών ιαματικών λουτρών στην περιοχή Πυξαριάς Κόνιτσας από θάμνους και δέντρα  (παροχή υπηρεσιών)».

34. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση πρασίνου στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αμφιθέα Κρύα Κρανούλα Περίβλεπτος και στη συνδετήρια οδό από εθνική Ιωαννίνων Κόνιτσας από εργοστάσιο Δωδώνης με την πρωτεύουσα επαρχιακή οδό (1Α) (παροχή υπηρεσιών)».

35. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Καθαρισμός περιοχής σταυλικών εγκαταστάσεων Υπουργείου Γεωργίας στην Κατσικά Ιωαννίνων (παροχή υπηρεσιών)».

36. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση πρασίνου στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από Γρεβενίτι προς Βουτσά και Δόλιανη (παροχή υπηρεσιών)».

37. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Προμήθεια πινακίδων για αντικατάσταση φθαρμένων και κατεστραμμένων  (προμήθεια υλικών)».

38. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Καθαρισμός τάφρων και άρση καταπτώσεων στην περιοχή Χαλίκι Ασπροποτάμου (παροχή υπηρεσιών)».

39. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Συντήρηση οδών πρόσβασης παραγωγικών μονάδων στα όρια της Θεοτόκου (παροχή υπηρεσιών)».

40. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση πέτρινων τοιχίων συγκράτησης πρανών και διαχείριση ομβρίων κατά μήκος του οδικού δικτύου Πραμάντων (παροχή υπηρεσιών)».

41. Απόφαση για την άσκηση ενδίκου μέσου (έφεση), ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, κατά της υπ’ αριθμ. 157/2024 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων (Α΄ Τμήμα Τριμελές).

42. Έγκριση άσκησης Αίτησης Προσωρινής Τιμής Μονάδας ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Ιωαννίνων, για την απαλλοτρίωση εκτάσεων ακινήτων για την κατασκευή του έργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Δρόμος παράκαμψης οικισμού Αρίστης Δήμου Ζαγορίου», βάσει της αριθμ. 5/31/25-04-2023 ΦΕΚ 367/Δ/9-5-2022) απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, και έγκριση δαπάνης για την επίδοση του δικογράφου.

43. Έγκριση της αριθμ. πρωτ. 121292/8417/29-07-2024 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου περί έγκρισηςδαπάνης και διάθεση πίστωσης για τη δημοσίευση ανακοίνωσης – πρόσληψης προσωπικού ΠΕ Κτηνιάτρων (Ι.Δ.Ο.Χ.) της Π.Ε. Ιωαννίνων.

44. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την εκπόνηση υποέργου του έργου της ΣΑΝΠ 430 Ηπείρου με ΚΑ 2023ΝΠ43000027 και τίτλο «Επέκταση αγροτικού και λοιπού ηλεκτροφωτισμού 2019-2021 (2019ΕΠ53000002)».

45. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιφέρειας Ηπείρου για το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου έτους 2024, για υπηρεσιακές ανάγκες για τον έλεγχο επενδύσεων ενταγμένων στους Αναπτυξιακού Νόμους, 3299/2004, Ν.3908/11 και Ν.4399/2016.

46. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για τηνπληρωμή παράβολου αντικατάστασης πινακίδων κρατικού οχήματος.

47. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την κάλυψη των οδοιπορικών εξόδων των υπαλλήλων και του Περιφερειακού Συντονιστή της Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων, για το διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2024.

48. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων και ειδών συνεργείου (ανταλλακτικά – αναλώσιμα κλπ) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

49. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για την διοργάνωση αθλητικής εκδήλωσης στο Μέτσοβο.

50. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην διοργάνωση, με το Καλλιτεχνικό Σωματείο παραδοσιακών χορών «Χοροτέχνες», μουσικοχορευτικής εκδήλωσης λαϊκού πολιτισμού με τίτλο «Πλανωδίες», που θα πραγματοποιηθεί στις 7-8-2024, στα Ιωάννινα.

51. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην διοργάνωση, με τον Αθλητικό Όμιλο Ελαφότοπου, τουρνουά μπάσκετ 3Χ3, στο Γκράτζειο Αθλητικό Κέντρο, στον Ελαφότοπο του Δήμου Ζαγορίου, στις 10/11-8-2024.

52. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην διοργάνωση με τον Πανηπειρωτικό Αθλητικό Σύλλογο «ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ», αγώνων Ξιφασκίας με την ονομασία  «Konitsa Open», στο Κλειστό Γυμναστήριο Κόνιτσας στις 10 Αυγούστου 2024.

53. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου / Π.Ε. Ιωαννίνων στην έκδοση του βιβλίου του συνταξιούχου καθηγητή του Πανεπιστημίου Φλώρινας κ. Κωνσταντίνου Κονταξή, με τίτλο «Το Κουτσελιό στο Χώρο και το Χρόνο».

54. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου – Π.Ε. Ιωαννίνων στην διοργάνωση, με το Πολιτιστικό Σωματείο «Καραγκιόζης ο ΗΠΕΙΡΩΤΗΣ», σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Χρυσοβίτσας του Δήμου Μετσόβου, εκδήλωσης  Παράστασης Θεάτρου Σκιών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8/08/2024, στην Χρυσοβίτσα.

55. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Εργασίες συντήρησης – βελτίωσης οδικού δικτύου στα όρια της ΠΕ Άρτας για το έτος 2024»,προϋπολογισμού € 100.000,00 με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

56. Κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, για την κατασκευή του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση – συντήρηση ορεινού οδικού δικτύου της ΠΕ Άρτας για το έτος 2024», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ και συγκρότηση της Επιτροπής Διενέργειας.

57. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Άρτας «Μίσθωση μηχανημάτων έργου για τον καθαρισμό αποστραγγιστικών τάφρων που εκβάλλουν στον Αμβρακικό κόλπο».

58. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την υλοποίηση του υποέργου της Π.Ε. Άρτας «Μίσθωση μηχανημάτων έργου για τον καθαρισμό – διάνοιξη υφιστάμενης αντιπυρικής ζώνης στην Τ.Κ Παντάνασσας».

59. Έγκριση της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 121233/6004/Φ.300.09 ΜΙΜΟ/29-07-2024 απόφασης του Περιφερειάρχη Ηπείρου με θέμα: «Συντήρηση – αποκατάσταση αρδευτικών – υδρευτικών αντλιοστασίων και αρδευτικού-υδρευτικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου 2019-2021 (2019ΕΠ53000003)», (Υποέργο: Μίσθωση οχημάτων για τη μεταφορά νερού για την κάλυψη αναγκών μετακινούμενων κτηνοτρόφων στον Ν. Άρτας (Κορφοβούνι, Σκουληκαριά, Μεγαλόχαρη, Πηγές).

60. Έγκριση δαπανών και διάθεση πιστώσεων λειτουργικών δαπανών της Π.Ε. Άρτας.

61. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης, για την προμήθεια ανταλλακτικών και για εργασίες επισκευής και συντήρησης οχημάτων και μηχανημάτων της Π.Ε. Άρτας.

62. Έγκριση απευθείας ανάθεσης προμήθειας αγαθών και παροχής στο πλαίσιο συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων της Π.Ε. Άρτας.

63. Έγκριση του αριθμ. VΙΙΙ/01-08-2024 Πρακτικού (αξιολόγηση δικαιολογητικών συμμετοχής Α’ σταδίου) της Επιτροπής διεξαγωγής διαγωνισμού που προκηρύχθηκε με την αριθμ. 3038/06-10-2022  (Α/Α Συστήματος: 173757) διακήρυξη (Δυναμικό Σύστημα Αγορών) για την «Ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, για τα σχολικά έτη 2022-2023, 2023-2024, 2024-2025 και 2025-2026, με δικαίωμα τετράμηνης παράτασης (ήτοι έως 31-12-2026), συνολικού προϋπολογισμού 10.036.771,75 €, συμπεριλαμβανομένων δικαιωμάτων προαίρεσης και Φ.Π.Α.

64. Έγκριση του Πρακτικού 2/02-08-2024 (αποσφράγιση και έλεγχος δικαιολογητικών κατακύρωσης) της Επιτροπής Διενέργειας και αξιολόγησης της 6ηςΠρόσκλησης Υποβολής Οικονομικών Προσφορών της Περιφέρειας Ηπείρου – Π.Ε. Θεσπρωτίας, για τα έτη 2024-2025 και 2025-2026 με δικαίωμα παράτασης έως 31-12-2026 στο πλαίσιο εφαρμογής του Δυναμικού Συστήματος Αγορών (Δ.Σ.Α.) του άρθρου 33 του Ν.4412/2016, για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Θεσπρωτίας, συνολικού προϋπολογισμού 3.826.415,21 € με ΦΠΑκαι κατακύρωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.

65. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων λειτουργικών αναγκών της Π.Ε. Θεσπρωτίας οικ. έτους 2024.

66. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης του προϋπολογισμού της Π.Ε. Θεσπρωτίας, για την επιστροφή παραβόλου.

67. Απόφαση για την μή άσκηση ενδίκου μέσου κατά της υπ’ αριθμ. Α152/2024 οριστικής απόφασης του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Κέρκυρας.

68. Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης για την συμμετοχή της Π.Ε. Θεσπρωτίας σε συνδιοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

69. Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Καθαρισμός και διαμόρφωση των χαλικοπαγίδων και της απόληξης του ρέματος μέχρι τον αποδέκτη καθώς και συμπλήρωση – διόρθωση της ανοικτής τάφρου επί της 8ης επαρχιακής οδού από σκυρόδεμα στην περιοχή Κοτσανόπουλο Π.Ε. Πρέβεζας», αναδόχου κ. Γεωργίου Σούρδη.

70. Συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου της Π.Ε. Πρέβεζας «Κατασκευή πεζοδρομίων και επέκταση ηλεκτροφωτισμού της 2ης επαρχιακής οδού ΠΕ Πρέβεζας (Β΄ Φάση)», αναδόχου κ. ΓεωργίουΜυριούνη.

71. Έγκριση δαπανών απολογιστικά και διάθεση πιστώσεων για την παροχή υπηρεσιών της μίσθωσης με θέμα: «Μίσθωση μηχανημάτων έργου για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εντός των εδαφικών ορίων της Π.Ε. Πρέβεζας (πχ οδικό δίκτυο, υδατορέματα, ποτάμια κλπ).».

72. Έγκριση της αριθμ. πρωτ. 584/26-07-2024 απόφασης ανάθεσης του Περιφερειάρχη Ηπείρου με θέμα: «Μίσθωση μηχανημάτων έργου για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών εντός των εδαφικών ορίων της Π.Ε. Πρέβεζας (πχ οδικό δίκτυο, υδατορέματα, ποτάμια κλπ)».

73. Έγκριση πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πιστώσεων του προϋπολογισμού της Π.Ε. Πρέβεζας οικ. έτους 2024 (επιστροφή παραβόλου).