Τις μέρες αυτές τα υδροπλάνα της Hellenic Seaplanes S.A χρησιμοποιώντας ως βάση το αεροδρόμιο έκαναν δοκιμαστικές πτήσεις από και προς την Αμφιλοχία.

Το μεσημέρι της Πέμπτης και μετά από χρόνια το υδροπλάνο χρησιμοποίησε και πάλι την Παμβώτιδα για να δέσει στο χώρο του Ναυτικού Ομίλου.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes S.A Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε χαρούμενος για την επιστροφή των υδροπλάνων στα Ιωάννινα τονίζοντας ότι «οι λίμνες είναι φιλόξενες και για τα υδροπλάνα» ενώ ευχαρίστησε όλους τους φορείς της περιοχής για την στήριξη της συγκεκριμένης προσπάθειας.

«Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των δοκιμαστικών πτήσεων θα μπούμε στο αμέσως επόμενο διάστημα στις εμπορικές πτήσεις. Πιστεύουμε ότι το δίκτυο των υδατοδρομίων και των υδάτινων πεδίων συνεχώς θα αυξάνεται» τόνισε ο κ. Χαραλάμπους.

Ο σχεδιασμός για τα Ιωάννινα, σε πρώτη φάση και με βάση το αεροδρόμιο, αφορά στην σύνδεση με το Βόρειο Ιόνιο, την Αμφιλοχία και την Πάτρα. Στην πορεία και με την ολοκλήρωση της αδειοδότησης και της κατασκευής του υδατοδρομίου η διασύνδεση θα γίνεται μέσω της λίμνης.

Στόχος είναι τα δρομολόγια να ξεκινήσουν πριν το τέλος του έτους και ως τις αρχές της νέας χρονιάς να εγκαινιαστεί το υδατοδρόμιο.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • idroplano limni1

Την ικανοποίησή του για την επιστροφή των υδροπλάνων εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, σημειώνοντας ότι «είναι μεγάλη μέρα για την πόλη. Είναι πολύ σοβαρή η προσπάθεια και μπορεί τα υδροπλάνα να παίξουν σημαντικό ρόλο στην περιοχή».

Ο αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών Χρήστος Τάτσης, ανέφερε ότι πρόκειται για μία εξέλιξη που παρέχει μία νέα δυνατότητα μετακίνησης. «Θα βοηθήσει στην οικονομική ζωή του τόπου. Ο Δήμος κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου» τόνισε.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Μάκης Χρυσοστόμου ανέφερε ότι την μέρα αυτή την περιμέναμε χρόνια. «Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι σημαντικές για την ανάπτυξη του τόπου» είπε χαρακτηριστικά.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • idroplano limni2

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σπύρος Σουρέλης από την πλευρά του μίλησε για μία μεγάλη μέρα για την περιοχή. «Θεωρούμε ότι είναι ένα ακόμη τουριστικό προιόν που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής μας» ανέφερε.

Η Γενική Πρόξενος της Αλβανίας στα Γιάννινα χαιρέτησε την έναρξη των πτήσεων και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι σύντομα θα λειτουργήσουν υδατοδρόμια και στη χώρα της κάτι που θα βοηθήσει για περαιτέρω διασύνδεση των δύο περιοχών.

Η  βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα αναφέρθηκε στην δύσκολη γραφειοκρατική διαδικασία αδειοδότησης και τόνισε ότι «είναι κάτι που το έχουν ανάγκη τα Γιάννινα.. Είναι μία ωραία μέρα για όλους».

από Epirus post