Το Ιράν έχει προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον ότι μια μεγάλη επίθεση θα οδηγήσει σε επιθέσεις σε ισραηλινές υποδομές, και οποιαδήποτε χώρα που θα βοηθήσει σε μια τέτοια επίθεση θα θεωρηθεί στόχος του Ιράν.

Σε δήλωση που εκδόθηκε από την ιρανική αποστολή στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, το Ιράν ανέφερε:

«Εάν οποιαδήποτε χώρα παρέχει βοήθεια στον επιτιθέμενο, θα θεωρηθεί επίσης συνεργός και νόμιμος στόχος. Συμβουλεύουμε τις χώρες να αποφύγουν να εμπλακούν στη σύγκρουση μεταξύ του ισραηλινού καθεστώτος και του Ιράν και να αποστασιοποιηθούν από την αντιπαράθεση».

Το Ιράν τόνισε επίσης ότι δεν θα στείλει μηνύματα στους «επιτιθέμενους» παρά μόνο μέσω των Ελβετών διπλωματών, της χώρας που είναι ορισμένη να μεταφέρει τα ιρανικά μηνύματα στις ΗΠΑ. Υπήρχαν, ωστόσο, ισχυρισμοί ότι το Ιράν χρησιμοποιούσε το Κατάρ ως μεσολαβητή με τις ΗΠΑ.

Ιρανική πηγή λέει στο Al Jazeera το Ιράν έστειλε μήνυμα στις ΗΠΑ μέσω του Κατάρ λέγοντας ότι δεν επιδιώκει περιφερειακό πόλεμο, αλλά προσθέτοντας ότι «η φάση της μονομερούς αυτοσυγκράτησης έχει τελειώσει». Προειδοποίησε επίσης ότι οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση θα αντιμετωπιζόταν με μια «μη συμβατική απάντηση» που περιλαμβάνει στόχευση ισραηλινών υποδομών.

Την ίδια στιγμή ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε σε δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο ότι «συζητάμε» την πιθανή ισραηλινή επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, «αλλά τελοσπάντων» πρόσθεσε χωρίς να επεκταθεί σε περεταίρω διευκρινίσεις.