Τουρκικές ντομάτες με «δηλητήρια»πωλούνται σαν ελληνικές

Η καταγγελία που υπογράφεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους Ιεράπετρας, Σητείας, Τυμπακίου, Καντάνου-Σελίνου και Φιλιατρών, αποστέλλεται στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Τσιάρα αλλά και στο γραφείο του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη

Σε καταγγελία για τις συνεχιζόμενες αθρόες «Ελληνοποιήσεις» Τούρκικης ντομάτας, και άλλων αγροτικών προϊόντων, προχώρησαν οι 4 Αγροτικοί Σύλλογοι της Κρήτης μαζί με τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών Μεσσηνίας, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες.

Όπως γράφει το neakriti.gr, η καταγγελία που υπογράφεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους Ιεράπετρας, Σητείας, Τυμπακίου, Καντάνου-Σελίνου και Φιλιατρών, αποστέλλεται στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Τσιάρα αλλά και στο γραφείο του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η καταγγελία

«Επαναλαμβανόμενα έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για προϊόντα που εισάγονται από τρίτες χώρες, “λουσμένα” με δηλητήρια, τα οποία φτάνουν στο τραπέζι των καταναλωτών ως υψηλής διατροφικής αξίας «ελληνικά-πιστοποιημένα» τρόφιμα.

Προφανώς, αυτό συμβαίνει γιατί κάποιοι επιτρέπουν αυτήν την πρακτική, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι πολιτικοί κύκλοι επιθυμούν να μην αλλάξει ποτέ, εξυπηρετώντας προσωπικά συμφέροντα», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην καταγγελία τους οι 5 Αγροτικοί Σύλλογοι της Κρήτης και της Πελοποννήσου, χωρίς ωστόσο να εξηγούν για ποια προσωπικά συμφέροντα κάνουν λόγο.

«Συγκεκριμένα, αναφέρουμε ότι στην Ελλάδα οι αγρότες έχουν εναρμονιστεί πλήρως με το πλαίσιο που έχει θεσπίσει η Ε.Ε. για τη χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες, η χρήση χημικών δραστικών ουσιών που θεωρούνται απαγορευμένες στην Ε.Ε. έχει σταματήσει. Ο Έλληνας αγρότης έχει αντικαταστήσει αυτές τις ουσίες με βιολογικά σκευάσματα, των οποίων το κόστος αγοράς και εφαρμογής είναι τουλάχιστον πενταπλάσιο σε σχέση με τα χημικά.

karditsastakra