Όσοι γιατροί έχουν απομείνει στο Νοσοκομείο της  Πρέβεζας αποφάσισαν να παραστούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης για να εκθέσουν τα σοβαρά προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος και να ζητήσουν βοήθεια..

Με την διαφορά ότι αντί για συμπαράσταση εισέπραξαν χλευασμούς και απαξίωση από τον Δήμαρχο. Και μία άνευ λόγου και αιτίας επίθεση που οδήγησαν ορισμένους και στην αποχώρηση από τη συνεδρίαση!

Το Νοσοκομείο της Πρέβεζας βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Ενδεικτικό είναι ότι η Παθολογική Κλινική λειτουργεί με έναν μόνιμο γιατρό, το ίδιο και η Χειρουργική..

Οι εφημερίες βγαίνουν μέρα- μέρα και σοβαρά περιστατικά οδηγούνται σε όμορα νοσοκομεία.

«Η κατάσταση είναι χειρότερη από ποτέ… Δεν είστε ασφαλείς, δεν είναι ασφαλείς οι πολίτες της περιοχής με την κατάντια του νοσοκομείου»ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του νοσοκομείου.

«Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση επιδεινώνεται.. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη στελέχωση κρίσιμων τμημάτων όπως η Χειρουργική και η Παθολογική» τόνισε ο γιατρός Κώστας Κύρλας που είναι και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Είναι η χειρότερη περίοδος που έχει βιώσει το νοσοκομείο της Πρέβεζας. Ακόμη και την εποχή του μνημονίου είχαμε προσωπικό και στοιχειωδώς το νοσοκομείο μπορούσε να λειτουργήσει.. Σήμερα δεν μπορούν να καλυφθούν στοιχειώδεις ανάγκες»σημείωσε ο νοσοκομειακός γιατρός Βησσαρίων Μίχας.

«Βρισκόμαστε στη χειρότερη φάση.. Αδυνατούμε να εφημερεύσουμε σε κρίσιμες ειδικότητες. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρά περιστατικά. Έχουμε φτάσει στο έσχατο σημείο και θα θρηνήσουμε θύματα» υπογράμμισε ο αναισθησιολόγος του νοσοκομείου Μάνος Αγγελάκης.

Οι τοποθετήσεις των γιατρών προκάλεσαν τον ανεξήγητο εκνευρισμό του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου.

Και η τοποθέτησή του προκάλεσε αντιδράσεις αφού στην ουσία εγκάλεσε τους ίδιους και τους ζήτησε να κάνουν… αυτοκριτική!

«Τα τελευταία χρονικά διαστήματα γίνονται προκηρύξεις και προσλήψεις γιατρών αλλά γιατροί δεν έρχονται, ειδικά παθολόγοι και ορθοπεδικοί… Το 2013 ένας αναισθησιολόγος κρατούσε ολόκληρο το νοσοκομείο.. Ένας Νόβας έστησε ολόκληρη κλινική.. Έχουμε βιώσει αρκετά θέματα μέσα στο νοσοκομείο. Τα τελευταία 15 χρόνια επανερχόμαστε στα ίδια θέματα. Ζητήματα που οδήγησαν γιατρούς σε παραιτήσεις.. Γιατί να φεύγουν γιατροί από το νοσοκομείο της Πρέβεζας όπως διώξανε νέα παιδιά που έπρεπε να είναι εδώ.. Κάτι συμβαίνει… Έχετε κάνει την αυτοκριτική μεταξύ σας…» είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στους γιατρούς..

Η τοποθέτησή του προκάλεσε την αντίδρασή τους και ορισμένοι του επεσήμαναν ότι τους προσβάλλει με όσα λέει..

Ο κ. Γεωργάκος συνέχισε ακάθεκτος αναφέροντας ότι δεν προσβάλλει κανέναν και έκλεισε τη συζήτηση με τη συνδρομή και της προέδρου λέγοντας απλά ότι «όπου μπορούμε να βοηθήσουμε θα το κάνουμε..».