50 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος από τον ιστορικό ηγέτη μας Ανδρέα Παπανδρέου.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ – ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Οι αρχές της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη αγκάλιασαν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και αποτέλεσαν απαρχή ριζικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στη Μεταπολιτευτική  Ελλάδα.

Τον έλεγχο από ξένα συμφέροντα και την τοπική ολιγαρχία, αντικατέστησαν οι ιδέες της αποκέντρωσης της εξουσίας, της δύναμης της τοπικής αυτοδιοίκησης , της πρόσβασης για όλους στη δωρεάν και δημόσια παιδεία και υγεία, της κοινωνικής δικαιοσύνης και αξιοκρατίας.

Το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε για να υπηρετεί το λαό και το μήνυμα αυτό είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Πενήντα χρόνια μετά, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία σε ένα διαφορετικό παγκόσμιο περιβάλλον βρίσκουν απάντηση στην ιστορία μας και η επικαιροποίηση των αρχών της 3ης του Σεπτέμβρη μοιάζει αναγκαία όσο ποτέ.

Συνεχίζουμε πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, να υπερασπιζόμαστε την διαφάνεια ,την αξιοκρατία, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μη προνομιούχων, το δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας και της υγείας, ένα ουσιαστικό κράτος δικαίου όπου οι πολίτες θα νιώθουν ασφαλείς και ένα δίκαιο πολιτικό σύστημα.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια διαφορετική Ελλάδα.

Απέναντι στην αναξιοκρατία και την αδιαφάνεια, απέναντι στο επιτελικό χάος της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιλέγουμε να είμαστε δίπλα στους πολίτες με ειλικρίνεια, σεβασμό και ουσιαστικές προτάσεις που θα βρουν λύση στα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά.

Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί ξανά να αποκτήσει τον ιστορικό του ρόλο. Τον πραγματικό αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας, που θα βάλει φρένο στην αλαζονεία της διακυβέρνησής της .

Όλοι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.

Σήμερα στις 19:30 στο Ζάππειο θα γιορτάσουμε όλοι μαζί τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι πρώην Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, κ. κ. Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ θα τιμηθούν τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη 1974.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, και θα ακολουθήσει συναυλία – αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, που έφυγε από τη ζωή πριν ένα χρόνο και το έργο του ταυτίστηκε με τον αγώνα κατά της χούντας και τη Μεταπολίτευση.