Η υπόθεση αράχνη ήταν τεράστιο φιάσκο για το ΕΣΥ, το Υπουργείο αλλά και το νοσοκομείο Πύργου. Παραπλάνησαν τον κόσμο και τρομοκράτησαν την κοινή γνώμη

Σε καθεστώς επιτήρησης έχει μπει και μερικές ημέρες η περιοχή της Ηλείας από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), έπειτα από την καταγραφή τριών κρουσμάτων στρεπτόκοκκου, εκ των οποίων τα δύο κατέληξαν στον θάνατο του ασθενούς.

Σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα, το πρώτο από αυτά τα κρούσματα αφορά τον άνδρα από τη Λειβαδιά που έκανε διακοπές στο Κατάκολο και αρχικά είχε αποδοθεί ο θάνατός του σε τσίμπημα από καφέ αράχνη.

Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα στην έκθεση που υπογράφει αναφέρει ότι αίτιο του θανάτου του είναι ο στρεπτόκοκκος. Ωστόσο, στην περίπτωσή του το τσίμπημα της αράχνης δεν βγήκε τυχαία, καθώς υπήρχαν στο πόδι του δύο στίγματα από δάγκωμα και πιθανολογείται το έντομο ή το τρωκτικό που τον δάγκωσε να του μετέδωσε και το βακτήριο του στρεπτόκοκκου.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά επίσης σε επισκέπτη της Ηλείας και συγκεκριμένα της Αρχαίας Ολυμπίας.

«Τη Δευτέρα είχαμε και ένα τρίτο περιστατικό το οποίο στείλαμε επίσης στην Πάτρα, το οποίο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ. Το περιστατικό αυτό φαίνεται ότι πάει καλά» μας είπε ο κ. Πολίτης, διευθυντής του νοσοκομείου Πύργου, προσθέτοντας ότι τα περιστατικά αυτά δεν σχετίζονται μεταξύ τους, εκτός από το γεγονός ότι προσβλήθηκαν από τον ίδιο ιό.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην Ηλεία και λαμβάνει τυχαία δείγματα με αιμοληψίες από διαφορά περιστατικά στο Νοσοκομείο Πύργου. Με τα δείγματα του ΕΟΔΥ θα εξετασθεί αν υπάρχει το ενδεχόμενο της διάστασης του μικροβίου του στρεπτόκοκκου ή αν πρόκειται για τυχαία περιστατικά, που «άλλωστε δεν συνδέονται μεταξύ τους», σύμφωνα με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Πύργου. Βέβαια οι… γιατροί παραπλάνησαν τόσες ημέρες για το περιστατικό με τον θάνατο του συμπολίτη μας δήθεν από καφέ αράχνη, αλλά τελικά ήταν από στρεπτόκοκκο, οπότε ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.