Ο Αλέξανδρος Γοργόλης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και μέλος της προαναφερθείσας παράταξης, υπέβαλε την παραίτησή του δια επιστολής, στον επικεφαλής της και απερχόμενο πρόεδρο.

Ο κ. Γοργόλης είναι μέλος της συγκεκριμένης παράταξης από το Δεκέμβριο του 2017 όπως αναφέρει στην επιστολή. Τονίζει δε συγκεκριμένα: “…αποχωρώ από την παράταξη “Κίνηση Επιχειρηματιών για την Ανάπτυξη” μια απόφαση την οποία έλαβα μετά από σοβαρή σκέψη και μεγάλη δυσαρέσκεια, διότι οι νέες προκλήσεις που είναι μπροστά μας και οι ανάγκες της εποχής απαιτούν ένα Επιμελητήριο που να αγκαλιάζει όλους τους επιχειρηματίες, να προωθεί την ανάπτυξη και να δίνει λύσεις. Θα παραμείνω στο Διοικητικό Συμβούλιο και την Διοικούσα Επιτροπή, μέχρι τη λήξη της θητείας του, προσπαθώντας και βοηθώντας τον επιχειρηματικό κόσμο με τον ίδιο ζήλο όπως και μέχρι σήμερα έκανα, και κυρίως τιμώντας όσους με ψήφισαν”.

κ. Μήτσης χαρακτηρίζει “συνέντευξη πανικού με απύθμενο θράσος” τις δηλώσεις του κ. Χρυσοστόμου και υποστηρίζει ότι μόνο τη νομιμότητα δεν τηρεί ο απερχόμενος πρόεδρος.

Η ανακοίνωση Μήτση αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Ο κ. Χρυσοστόμου από την εκλογή του ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων το Μάιο του 2023 μέχρι σήμερα το μόνο που κάνει είναι να παραβαίνει συνέχεια την επιμελητηριακή νομοθεσία προς ίδιον όφελος, όπως έχω τονίσει κατ’ επανάληψη με δηλώσεις μου.

Δυστυχώς το νέο δόγμα διοίκησης του κυρίου Χρυσοστόμου «ΕΙΜΑΙ… ΠΡΟΕΔΡΟΣ… ΚΑΝΩ Ο,ΤΙ ΘΕΛΩ…» που τόνισα το Μάιο του 2023 συνεχίζεται μέχρι σήμερα με ολέθριες συνέπειες για τα μέλη μας.

Η απόφαση του Συμβουλίου Επικράτειας ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ τις παρατάξεις μας “Ισχυρό” και “Ανεξάρτητο Επιμελητήριο”, ΧΑΣΤΟΥΚΙΖΕΙ δε με τον χειρότερο τρόπο τον κ. Χρυσοστόμου, την παράταξή του και τον οποιονδήποτε συμπράττοντα για τις μεθοδευμένες πράξεις τους, που είχαν ως μοναδικό στόχο τη μη συμμετοχή στις εκλογές των παρατάξεών μας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο επιμελητηριακό έγκλημα από συστάσεως του Eπιμελητηρίου μας εδώ και 100 χρόνια μέχρι σήμερα το οποίο κατέπεσε στο Συμβούλιο Επικράτειας ως χάρτινος πύργος .

Οι εμπνευστές όλου αυτού του βρώμικου σχεδίου υπέστησαν μία μεγαλειώδη ήττα και ταπείνωση που κανείς επιχειρηματίας στον κόσμο που σέβεται τον εαυτό του, την τιμή του και την αξιοπρέπεια του δε θα τολμούσε να μην ζητήσει μια μεγάλη συγνώμη. Αντ’ αυτού ο κ. Χρυσοστόμου ψευδολογώντας προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά ότι βρίσκεται στον κόσμο του, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, τη νομιμότητα και τα συμφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου του νομού μας.