Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, καθώς προετοιμάζεται για έως και 100 αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα το βράδυ της Τετάρτης, μετά από ημέρες ταραχών.

Δικηγόροι μετανάστευσης και ομάδες υποστήριξης προσφύγων κλείνουν τις πόρτες τους μετά από μηνύματα που καλούσαν σε διαμαρτυρίες έξω από τα γραφεία τους, ενώ έχουν προγραμματιστεί περαιτέρω διαδηλώσεις για αυτό το Σαββατοκύριακο, μεταξύ άλλων έξω από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα.

Επιχειρήσεις σε περιοχές όπως το Finchley και το Walthamstow στο Λονδίνο, και βορειότερα στο Northampton, έχουν κλείσει τις εγκαταστάσεις τους για να προετοιμαστούν για τις διαμαρτυρίες, οι οποίες αναμένεται να λάβουν χώρα σε δεκάδες πόλεις το βράδυ της Τετάρτης.

Η αστυνομία φέρεται να προετοιμάζεται για να ανταποκριθεί σε περισσότερες από 100 προγραμματισμένες εκδηλώσεις και ενδεχομένως σε περίπου 30 ακόμη αντισυγκεντρώσεις την Τετάρτη, με συγκεντρώσεις που αναμένονται σε 41 από τις 43 αστυνομικές περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας.

Οι πόροι μοιράζονται σε όλη τη χώρα, καθώς οι δυνάμεις ανταποκρίνονται στις πληροφορίες, με τη Μητροπολιτική Αστυνομία να είναι κατανοητό ότι στέλνει ορισμένους αξιωματικούς στο Μάντσεστερ, ενώ άλλοι στη νοτιοανατολική χώρα ταξιδεύουν επίσης για να υποστηρίξουν τους συναδέλφους τους στις βορειοανατολικές και βορειοδυτικές δυνάμεις.

Τα κέντρα μετανάστευσης και τα γραφεία δικηγόρων αναμένεται να αποτελέσουν το κύριο σημείο εστίασης των συγκεντρώσεων, αλλά οι αστυνομικοί θα μπορούσαν επίσης να σταλούν σε ξενοδοχεία που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο, εάν οι πληροφορίες διαπιστώνουν ότι αντιμετωπίζουν αξιόπιστες απειλές.

Έχουν γίνει περισσότερες από 400 συλλήψεις, 140 άτομα έχουν κατηγορηθεί και δεκάδες βρίσκονται ήδη πίσω από τα κάγκελα αφού εμφανίστηκαν στο δικαστήριο.

Την Τετάρτη, ο Derek Drummond, 58 ετών, από το Σάουθπορτ, έγινε το πρώτο άτομο που έλαβε σημαντική ποινή φυλάκισης για συμμετοχή στη βία. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών αφού δήλωσε ένοχος για τις κατηγορίες της βίαιης διατάραξης και της επίθεσης σε αστυνομικό, ο οποίος τραυματίστηκε, κατά τη διάρκεια των ταραχών στο Σάουθπορτ στις 30 Ιουλίου.

Οι ταραχές ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα μετά τη δολοφονία τριών νεαρών κοριτσιών στο Σάουθπορτ. Ο άνδρας που κατηγορήθηκε για την επίθεση είχε λανθασμένα αναγνωριστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως μουσουλμάνος αιτών άσυλο.

Οι ταραχές δεν δείχνουν σημάδια ύφεσης, αφήνοντας περιοχές που δεν έχουν μέχρι στιγμής επηρεαστεί νευρικές ότι μπορεί να είναι οι επόμενες.

Τα ονόματα και οι διευθύνσεις 38 δικηγορικών γραφείων και υπηρεσιών για αιτούντες άσυλο έχουν αναρτηθεί σε ένα κανάλι Telegram, το οποίο είδε το The National, μαζί με μια έκκληση προς τον κόσμο να “μασκαρευτεί” και να συγκεντρωθεί εκεί στις 8 το βράδυ της Τετάρτης.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Nick Emmerson, δήλωσε στο The National ότι η “επικίνδυνη” γλώσσα των πολιτικών οδήγησε στις απειλές.

Η πρώην υπουργός Εσωτερικών Suella Braverman υποσχέθηκε πέρυσι να λάβει μέτρα κατά των “απατεώνων δικηγόρων μετανάστευσης”, ενώ η προκάτοχός της Priti Patel δήλωσε ότι οι “αριστεροί δικηγόροι” που εργάζονται για τους αιτούντες άσυλο “υπερασπίζονται τα αδικαιολόγητα”.

Πηγή: NewsFire.GR