Σε απάντηση των  δηλώσεων στο τέλος Αυγούστου  του κ. Γκίκα και μετά την δήθεν απόφαση του ΣτΕ παρουσίασε, οφείλω να  να ενημερώσω  ξεκάθαρα και υπεύθυνα την κοινή γνώμη για την αλήθεια γύρω από τις μέχρι σήμερα  εξελίξεις, καθώς και για την πραγματική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (αρ. 120/2024) και όχι τη απόφαση που έκοψε και έραψε ο κος Γκίκας για να χωρέσει ο ίδιος μέσα σε αυτή.

1. Δεν υπάρχει καμία ακύρωση των αποφάσεων. Το ΣτΕαποφάσισε πως οι Διαπιστωτικές Πράξεις διαγραφής των μελών του ΔΣ λόγω αδικαιολόγητων συνεχιζόμενων απουσιών δεν ακυρώνονται….. δεν θίγονται….. και δεν αναστέλλονται. Το Επιμελητήριο Ιωαννίνων λειτούργησε απόλυτα νόμιμα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, και η απόφαση αυτή δικαιώνει σήμερα τη Διοίκηση.

2. Δεν πιθανολογήθηκαν από  ΣΤΕ  ως προδήλως βάσιμοι οι λόγοι ακύρωσης των διαπιστωτικών πράξεων , που προέβαλαν οι διαγραφέντες  .

Είναι φανερό ότι οι αιτιάσεις του κ. Γκίκα και των λοιπών διαγραφέντων είναι ανυπόστατες και δε βασίζονται σε καμία ουσιαστική παραβίαση νόμου ή κανονισμού. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τη δικαστική κρίση.

3. Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου θα συνεχίσει να διασφαλίζει τη σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία του, χωρίς να ανέχεται πρακτικές που υπονομεύουν την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού. Τα μέλη που διαγράφηκαν έχουν ήδη αντικατασταθεί, όπως προβλέπεται από το νόμο, για να συνεχιστεί το έργο του Επιμελητηρίου.

Επιπροσθέτως τι σημειώνει στην πρόσφατη απόφαση του το ΣτΕ :

4. Η συμμετοχή των διαγραφέντων στις εκλογές περιορίζεται αυστηρά. Αν και η δικαιοσύνη επέτρεψε κατ’ εξαίρεση στους διαγραφέντες να συμμετάσχουν στις εκλογές του Δεκεμβρίου, αυτό γίνεται μόνο για να μην τους στερηθεί το εκλογικό δικαίωμα. Ωστόσο, ακόμη και αν εκλεγούν, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής ή άσκησης διοίκησης μέχρι να εκδικαστεί οριστικά η αίτησή τους για ακύρωση. Ας είναι ξεκάθαρο: η προσωρινή συμμετοχή στις εκλογές δεν αποτελεί δικαίωση ούτε αναιρεί την απαξίωση προς το ΔΣ και το θεσμό και ούτε τις αδικαιολόγητες απουσίες που προκάλεσαν τη διαγραφή τους.

Όλα τα παραπάνω είναι σημεία της απόφασης του 5μελους συμβουλίου του ΣτΕ και όχι σημεία υψηλής ραπτικής, και μυθεύματα όπως αυτά που επικαλέστηκε ο κος Γκίκας πριν λίγες εβδομάδες. 

Η απόφαση του ΣτΕ αποκαθιστά την μέχρι τώρα αλήθεια και εκθέτει όσους επιχείρησαν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη. Οι κατηγορίες περί “πραξικοπήματος” και άλλων ακραίων χαρακτηρισμών που εξαπέλυσε ο κ. Γκίκας είναι απόλυτα αβάσιμες και ψευδείς κάτι για το οποίο θα απολογηθεί πολύ σύντομα αφού όπως σας δήλωσα σε πρόσφατη συνέντευξη μου έχω κινηθεί νομικά. 

Το έχω ξαναπεί……Το Επιμελητήριο δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικό σχηματισμό ή παράταξη και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να το μετατρέψει σε πεδίο προσωπικών αντιπαραθέσεων, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων δεν είναι ΑΕ είναι νομικό πρόσωπο και ακολουθεί τους επιμελητηριακούς νόμους του κράτους όπως αυτοί τροποποιήθηκαν το 2017. 

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας διαβάσω και μια παράγραφο από έγγραφο που απέστειλε ως επικεφαλής της παράταξης ΙΣΧΥΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ο κος Γκίκας μετά από τη  συζήτηση της υπόθεσης του ΣτΕκαι πριν βέβαια καθαρογραφεί και μας αποσταλεί η απόφαση. σας επισυνάπτεται σχετικό έγγραφο Παράταξης «ΙΣΧΥΡΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ».

1. Όπως αντιλαμβάνεστε ο κος Γκίκας με αυτό το έγγραφο που δήθεν δικαίωνε τον ίδιο αλλά και τα υπόλοιπα μέλη, παρακώλυσε τις εργασίες του Διοικητικού συμβουλίου αφού ακυρώθηκε το εν λόγω Διοικητικό συμβούλιο και παραπλάνησε ακόμη και το Υπουργείο ανάπτυξης, την Γενική Γραμματέα που έχει αρμοδιότητα τα Επιμελητήρια όλης της χώρας. 

2. Παραπλάνησε με αυτό το έγγραφο της δήθεν δικαίωσης του, το Διοικητικό Συμβούλιο, την Διοικητική επιτροπή, παραπλάνησε το νομικό πρόσωπο το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, παραπλάνησε ενδεχομένως και τα μέλη της παράταξης του που δεν είμαι πλέον σίγουρος όταν παραχωρούσε την συνέντευξη τύπου που εκείνα γνώριζαν τι ακριβώς έπραττε και πως λειτουργούσε. 

3. Τέλος παραπλάνησε ΕΣΑΣ, τους δημοσιογράφους που πήγατε σε μια συνέντευξη και σας παρουσίαζε μια απόφαση και μάλιστα ΟΡΙΣΤΙΚΗ που μόνο στο δικό του μυαλό υπήρχε, παραπλάνησε τον τύπο οδηγώνταςτον με τη σειρά του άθελα του σε παραπλάνηση των πολιτών αλλά και των μελών του Επιμελητηρίου.

Και για να τελειώνουμε με όσα λέει η συμμαχία των Γκίκα και Μήτση όλες αυτές τις ημέρες,  εμείς δεν έχουμε βρεθεί ΠΟΤΕ απολογούμενοι για πράξεις μας οι παραλείψεις μας  και δεν έχουμε απασχολήσει μέχρι σήμερα για κανέναν λόγο τη Ελληνική δικαιοσύνη και να είστε σίγουροι ότι εμείς δεν θα βρεθούμε και ΠΟΤΕ γιατί καθημερινά λειτουργούμε και στο Επιμελητήριο και στις Επιχειρήσεις μας με διαφάνεια και νομιμότητα. 

Με όλα τα παραπάνω θα ήθελα να καλέσω τα μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας των Ιωαννίνων να σταθούν ενωμένα και να συμμετάσχουν ενεργά στις επερχόμενες εκλογές, απομονώνοντας εκείνους που προσπαθούν να διαλύσουν την ενότητα και τη θεσμική σταθερότητα του Επιμελητηρίου μας και ας επιλέξουν αφού σχηματίσουν άποψη για όλους μας, τους επικεφαλής και τα μέλη που πραγματικά θα δώσουν λύσεις στα τεράστια προβλήματα της επιχειρηματικότητας και που θα λειτουργούν υπέρ του συνόλου της επιχειρηματικότητας και όχι υπέρ των δικών τους συμφερόντων.