«Θέλουμε ειρήνη, σταθερότητα και ευημερία».
Οι «Πατριώτες για την Ευρώπη» (Patriots for Europe) είναι μια δεξιά πολιτική ομάδα, που σχηματίστηκε ως η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα στο δέκατο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Άτυπος ιδρυτής της είναι ο Βίκτορ Όρμπαν, στον οποίο ανήκει η ιδέα του σχηματισμού της συγκεκριμένης πολυεθνικής πολιτικής ομάδας που περιλαμβάνει πολιτικούς και κόμματα από όλη σχεδόν την Ε.Ε.

Κατά την εισαγωγική του ομιλία, καθήμενος δίπλα από τους επικεφαλής των αντίστοιχων «δεξιών» παρατάξεων από Τσεχία και Αυστρία, ο Όρμπαν δήλωσε:

«Η πολιτική αλλαγή έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι θέλουν τρία πράγματα: ειρήνη, τάξη και ανάπτυξη. Και αυτό που λαμβάνουμε από τις Βρυξέλλες είναι πόλεμος, μετανάστευση και στασιμότητα».

Μετά από αυτές τις δηλώσεις ακολούθησαν τα ταξίδια του Όρμπαν (ως προεδρεύων της Ε.Ε.) σε Μόσχα, Φλόριντ και Πεκίνο, όπου είχε επαφές για την ειρήνη με τους Πούτιν, Τραμπ και Σι.

Το κοινό έδαφος και των 4 πλευρών είναι πως καταγγέλλουν την φιλοπολεμική στάση Ε.Ε. και ΗΠΑ και θέλουν το συντομότερο δυνατό να σταματήσει το ΝΑΤΟ να εξοπλίζει το Κίεβο.

Ενδεχόμενη επανεκλογή του Τραμπ σε μερικούς μήνες από σήμερα θα άλλαζε τα δεδομένα και είναι σίγουρο πως θα έβρισκε πολλούς συνομιλητές ακόμα και μέσα στη διεθνιστική Ε.Ε.:

el.gr