«Όλα πήγαν καλά και τα καταφέραμε» λέει ο Κ.Μητσοτάκης

Ξεδιάντροπες δικαιολογίες και άλλοθι που υπάρχουν μόνο στην φαντασία της κυβέρνησης, όπως οι περίφημες «ακραίες καιρικές συνθήκες» και κωμικές εμφανίσεις αξύριστων υπουργών (και του πρωθυπουργού του ίδιου), αλλά και με… νάρθηκα (!) του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Β.Κικίλια, αποτελούν τον βασικό «κυματοθραύστη» στην κατακραυγή της κοινωνίας.

Αρχικά, ο Β.Κικίλιας είπε ότι «Οι ζημιές δεν είναι πολύ μεγάλες. Το πρώτο ελικόπτερο έσπευσε στα πέντε λεπτά και μετά άλλα τέσσερα ελικόπτερα. Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατόν να ελεγχθεί η φωτιά. Μετά έφυγε. Μετά έγιναν ζώνες για να σταματήσει η φωτιά. Πρώτη προτεραιότητα ήταν να προστατεύσουμε τα σπίτια. Σε λιγότερο από είκοσι λεπτά, η φωτιά πέρασε πάνω από την Πεντέλη», σημείωσε εν συνεχεία.

Και το ερώτημα είναι «Είναι πιωμένος ή του έχει σαλέψει;». Αλλιώς δεν εξηγείται να λέει αυτά που λέει.

Μια φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής περί τις 15.00 από τον Βαρνάβα έφτασε τη Δευτέρα να καίει σπίτια στα Βριλήσσια και το Χαλάνδρι, μέσα στον αστικό ιστό της Αθήνας, αποδεικνύοντας πόσο ψεύτες είναι οι κυβερνητικοί που διαβεβαίωναν ότι «Είναι πανέτοιμος ο μηχανισμός κατά των πυρκαγιών»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π.Μαρινάκης, εκφράζοντας την πολιτική των ψεμάτων και της παραπλάνησης των πολιτών, με ανάρτησή του απέδωσε την κριτική και την αγανάκτηση σε «ισοπεδωτική λογική που δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα και σε εκ του ασφαλούς κριτές», με την γνωστή δικαιολογία-παπάτζα για «κλιματολογικές συνθήκες επιδεινώνονται από την ανομβρία, την ξηρασία και τους παρατεταμένους καύσωνες που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών».

Επέμεινε, μάλιστα, ότι «ο κρατικός μηχανισμός βρισκόταν στο πεδίο με όλες του τις δυνάμεις» και το ερώτημα είναι τι θα συνέβαινε αν δεν «ήταν στο πεδίο»: Θα είχε φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά η πυρκαγιά»;