Θύμα των συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων έπεσε ένα 10χρονο κορίτσι σε σχολείο στα Σήμαντρα Χαλκιδικής.

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης αποφάσισε να διώξει τη 10χρονη από το σχολείο στα Σήμαντρα Χαλκιδικής έτσι ώστε να μην δημιουργήσει δεύτερο τμήμα στην Ε’ τάξη του Δημοτικού.

Το κορίτσι κλήθηκε να πάει σε σχολείο στην Πορταριά που, όπως καταγγέλλει η οικογένειά της, είναι αρκετά χιλιόμετρα μακριά και δεν υπάρχει η δυνατότητα να γίνει αυτό.

Ο πατέρας της 10χρονης μαθήτριας υποστηρίζει ότι τη δεύτερη ημέρα μετά τον αγιασμό, κι ενώ τους ανακοινώθηκε η εντολή να πάει το παιδί σχολείο στην Πορταριά, οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν και από το σχολείο κάλεσαν στην αστυνομία για να επιληφθεί της κατάστασης.

Σε δηλώσεις του σε ρεπορτάζ του 902 τόνισε: «Το παιδί τρόμαξε και άρχισε να κλαίει. Για να μην κλαίει το παιδί και για να απομακρυνθεί η αστυνομία, ώστε να μην φοβηθούν και τα παιδιά, πήραμε το παιδί και φύγαμε. Αναγκάστηκα να πάρω το παιδί μου στη δουλειά εκείνη την ημέρα, γιατί η σύζυγος μου είχε πάει στα Μουδανιά να ολοκληρώσει την εγγραφή του άλλου μας παιδιού στην Α’ Λυκείου στο σχολείο των Μουδανιών» δηλώνει ο πατέρας της 10χρονης και συμπληρώνει «τώρα αναγκάζομαι να φεύγω από τη δουλειά για να πηγαίνω κάθε πρωί το παιδί μου στο σχολείο της Πορταριάς 8 χιλιόμετρα μακριά. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται. Ούτε μπορώ να στέλνω το παιδί μου με το λεωφορείο. Ποιος γονέας θα άφηνε 10 χρονών παιδί να πάει με το λεωφορείο μόνο του, χωρίς συνοδό; Ζητάω το παιδί να επιστρέψει στο σχολείο του χωριού που μένουμε ή να εξασφαλιστεί η μεταφορά του με ευθύνη του κράτους. Και ευχαριστώ όσους με στηρίζουν σε αυτή την προσπάθεια».

Καταγγέλλοντας αυτή την πολιτική, χθες Τετάρτη, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής προγραμμάτισε στάση εργασίας και κινητοποίηση στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

focusfm