Δείτε το ΡΕΠΟΡΤΑΖ και βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα για το ποσο ανίκανοι είναι όσοι διαχρονικώς διαχειρίζονται τα δημόσια πράγματα…

Μικρά και μεγάλα έργα αθλητικών υποδομών, σχεδιασμός, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη προοπτική του αθλητισμού στην περιοχή μας ήταν το θέμα που έθεσε κατά την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του Θωμά Μπέγκα ο κ. Παντελής Κολόκας, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Γιάννενα Όμορφή Πόλη».

Η απάντηση δόθηκε βασικά από τον αντιδήμαρχο υποδομών Κώστα Γκόγκο που μίλησε γενικά για τις μικρής έκτασης αθλητικές υποδομές του Δήμου, γήπεδα, άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολικά γυμναστήρια κτλ. Μεταξύ άλλων ο κ. Γκόγκος έκανε γνωστό πως το Αθλητικό Κέντρο Καρδαμιτσίων σήμερα είναι σε εξέλιξη, είναι στην αρχή του το έργο και έχει δημοπρατηθεί εν μέρει από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας ξεκίνησε απαντώντας από το κλειστό του Βοτανικού, λέγοντας πως το σχεδιασμό της πρώτης δημοτικής του αρχής τον πέταξε στο καλάθι των αχρήστων η διοίκηση Ελισάφ-Παπαγεωργίου. Ο κ. Μπέγκας ως προς το ίδιο θέμα τόνισε πως το έργο αυτό παραμένει μια από τις μείζονες προεκλογικές διακηρύξεις και θα συνεχίσει να την παλεύει. Για την πενία αθλητικών υποδομών ο κ. Μπέγκας είπε πως στα Γιάννενα υπήρξε διαχρονικά μια πολύ ηττοπαθής συμπεριφορά. Ο προσανατολισμός σήμερα ως προς τους πόρους είναι κυρίως μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Σημαντικό είναι σήμερα να σώσουμε το απόθεμα στις αθλητικές εγκαταστάσεις που έχουμε, πρόσθεσε ο Δήμαρχος και εκεί θα πέσει το κύριο βάρος της δημοτικής αρχής.