για ένα έργο που πραγματικά αναμένεται να λύσει πολλά προβλήματα ύδρευσης και για την Αρτα και για την Πρεβεζα αλλά μέχρι τώρα ο ..αφ υψηλού πρωθυπουργος δεν μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες..ταπεινότητες..

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μια πολύ σημαντική ημέρα η σημερινή για την Λευκάδα, την Πρέβεζα την Άρτα αλλά και την Αιτωλοακαρνανία ήταν η σημερινή. Παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη υπογράφηκε στο Διοικητήριο της Λευκάδας  η σύμβαση για την κατασκευή του αγωγού ύδρευσης στους νομούς, Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας. Οι υπογράφοντες ήταν από πλευράς υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών , ο κ. Αντώνης Κοτσώνης, Γενικός Διευθυντής Υδραυλικών Λιμενικών και Κτιριακών υποδομών και ο κ. Γιώργος Περδικάρης , πρόεδρος της αναδόχου  Εταιρείας ΤΕΡΝΑ.

Στην ομιλία του ο  πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σημασία του έργου, την κλιματική κρίση αλλά και τα έργα υποδομής στην περιοχή που αλλάζουν την εικόνα, κυρίως της Λευκάδας, και την φέρνουν πιο κοντά στα μεγάλα κέντρα όπως η Πάτρα και η Αθήνα.

 

“Πρόκειται για ένα  έργο που μας υποχρέωσε ως κυβέρνηση, είπε ο πρωθυπουργός,  να βουτήξουμε βαθιά στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προκειμένου να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι εξασφαλίζουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση. Και το λέω αυτό γιατί ο αρχικός προγραμματισμός της κυβέρνησης ήταν να εντάξει το έργο αυτό στο ταμείο ανάκαμψης. Όταν όμως έγινε σαφές ότι όσο και αν τρέχαμε τις διαδικασίες δεν θα μπορούσαμε να τηρήσουμε τις προθεσμίες του Ταμείου ανάκαμψης , πήραμε τη γενναία απόφαση να χρηματοδοτήσουμε το έργο αυτό εξ ολοκλήρου από εθνικούς πόρους.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι έκαναν αυτή την κίνηση να χρηματοδοτηθεί  δηλαδή το έργο από εθνικούς πόρους διότι έργα που αφορούν το νερό έρχονται πάντα σε πρώτη προτεραιότητα. “Το έργο που θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται άμεσα είναι από τα μεγαλύτερα νέα έργα ύδρευσης στην πατρίδα μας. Θα καλύψει τις ανάγκες 150.000 συμπολιτών μας , πρωτίστως τις ανάγκες της Λευκάδας. Ταυτόχρονα είναι και ένα έργο που ενώνει τρεις Περιφερειακές ενότητες παίρνοντας νερό από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου και μεταφέροντας το μέχρι την Λευκάδα,”, είπε ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών,Χ. Σταϊκούρας στην ομιλία του τόνισε ότι : ” H κατασκευή του νέου δικτύου ύδρευσης στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας αλλά και Αιτωλοακαρνανίας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις της κυβέρνησης υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού , Κυριάκου Μητσοτάκη. Το συγκεκριμένο έργο με προϋπολογισμό περίπου 145.000 ευρώ είναι εξαιρετικά σημαντικό για την περιοχή.”, είπε ο υπουργός ο οποίος συμπλήρωσε: ” Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι 40 μήνες από σήμερα που υπογράφηκε η σύμβαση, εκ των οποίων 36 μήνες για τις κατασκευαστικές εργασίες και τέσσερις μήνες δοκιμαστική λειτουργία. Μετά τη βεβαίωση περαίωσης ο ανάδοχος θα συντηρεί και θα λειτουργεί το έργο για 36 μήνες”.

Από την πλευρά του αναδόχου, της ΤΕΡΝΑ , ο συμπατριώτης μας πρόεδρος της εταιρείας,Γιώργος Περδικάρης επεσήμανε ότι το έργο έγκαιρα και έντεχνα  πρόκειται να παραδοθεί μέσα στους χρόνους όπως χαρακτηρίζει την εταιρεία μας η πρακτική της σε όλα τα έργα που αναλαμβάνει. Εκείνο όμως που πρέπει σαν πολίτες να δούμε είναι το πως θα διαχειριστούμε το νερό και πως θα μπορέσει αυτή η υποδομή να περάσει και στις επόμενες γενιές”.

Παρακολουθήστε τα σχετικά βίντεο:

με ΡΕΠΟΡΤΑΖ από I lefkada.gr