Ίδρυση επτά νέων Κέντρων Κοινότητας σε Δήμους της Ηπείρου

στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ήπειρος 2021-2027»

Με την ένταξη της Ίδρυσης Κέντρων Κοινότητας στους Δήμους Φιλιατών και Γεωργίου Καραϊσκάκη ολοκληρώνεται ο κύκλος των εντάξεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ίδρυση Κέντρων Κοινότητας στην Περιφέρεια Ηπείρου», που εκδόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγράμματος «Ήπειρος».

Η πρόσκληση αφορούσε οκτώ δήμους της Περιφέρειας (Β. Τζουμέρκων, Γ. Καραϊσκάκη, Ζαγορίου, Μετσόβου, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Κ. Τζουμέρκων και Φιλιατών), που δεν είχαν ήδη ενταγμένη συγχρηματοδοτούμενη πράξη για τη λειτουργία Κέντρου Κοινότητας κατά την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβλήθηκαν εφτά προτάσεις, οι οποίες και εντάχθηκαν. Πρόκειται για τις πράξεις:

➢ «Ίδρυση Κέντρου Κοινότητας Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη», δημόσια δαπάνης 298.486,08 ευρώ

➢ «Ίδρυση Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φιλιατών», δημόσια δαπάνης 244.800 ευρώ

➢ «Ίδρυση Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων», δημόσια δαπάνης 298.486,08 ευρώ

➢ «Ίδρυση Κέντρου Κοινότητας Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», δημόσια δαπάνης 244.779,84ευρώ

➢ «Ίδρυση Κέντρου Κοινότητας Δήμου Κόνιτσας», δημόσια δαπάνης 222.235,20 ευρώ

➢ «Ίδρυση Κέντρου Κοινότητας Δήμου Μετσόβου», δημόσια δαπάνης 264.240 ευρώ

➢ «Ίδρυση Κέντρου Κοινότητας Δήμου Πωγωνίου», δημόσια δαπάνης 216.000 ευρώ

Δηλώσεις συγκομιδής οινοποιήσιμων σταφυλιών

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνει ότι οι αμπελουργοί, κάτοχοι οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής αμπελουργικών προϊόντων. 

Η υποβολή των δηλώσεων συγκομιδής γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ. ( www.minagric.gr/ ), σύμφωνα με το άρθρο 14 της  αριθμ. 2454/235853/19 (ΦΕΚ 3645 Β/1-10-2019) υπουργικής απόφασης όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Η ημερομηνία λήξης της υποβολής των δηλώσεων συγκομιδής είναι 15η Δεκεμβρίου 2024.

Υποχρεωτική δήλωση για τις κατεχόμενες κυψέλες

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων ενημερώνει τους μελισσοκόμους, ότι βάσει Υπουργικής Απόφασης πρέπει να υποβάλλουν δήλωση κατεχόμενων κυψελών για το έτος 2024. Η δήλωση κατεχόμενων κυψελών είναι υποχρεωτική για όλους τους ενεργούς μελισσοκόμους και υποβάλλεται είτε σε έντυπη μορφή στην αρμόδια Δ.Α.Ο.Κ., είτε μέσω ψηφιακής εφαρμογής του Υπ.Α.Α.Τ.

Η περίοδος υποβολής της δήλωσης κατεχόμενων κυψελών είναι από την 1η Σεπτεμβρίου 2024 έως και την 20η Νοεμβρίου 2024.

Ενεργός μελισσοκόμος, ο οποίος υποβάλλει τη δήλωση κατεχόμενων κυψελών μεταξύ της 21ηςΟκτωβρίου 2024 και της 20ης Νοεμβρίου 2024συμπεριλαμβάνεται υποχρεωτικά στο δείγμα επιτόπιου ελέγχου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν εκτός από την ψηφιακή εφαρμογή του Υπ.Α.Α.Τ. και την ηλεκτρονική επικοινωνία στα κάτωθι ηλεκτρονικά ταχυδρομεία (p.mavrogiorgos@php.gov.gr και p.loli@php.gov.gr) προκειμένου να λάβουν και να αποστείλουν την αίτηση για τη δήλωση κατεχόμενων κυψελών. 

Η αίτηση για τη δήλωση κατεχόμενων κυψελώνείναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου(www.php.gov.gr.)

Σε περίπτωση που η υποβολή της αίτησης δε δύναται να πραγματοποιηθεί με τους ανωτέρω τρόπους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέλθουν στο Γραφείο 112 της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ιωαννίνων.