πρώτα και βλέπουμε.. Τους βλέπεις και λες μετά σου : Μα είναι δυνατόν με τόσα σκάνδαλα ενός αμαρτωλού κόμματος στο παρελθον , με καταδικαστική απόφαση εφετείου για το μυριο του Τσουκατου απ τη Siemens να υπόσχονται ..αναγεννήσεις ενώ μάλιστα άλλαξαν και ΑΦΜ κι άφησαν απλήρωτα τα χρέη τους στις τράπεζες; Ήμαρτον!

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το σχέδιο όπως είπε, αφορά στην αποκέντρωση της εξουσίας, την δίκαιη παραγωγή κα αναδιανομή του πλούτου και επικεντρώνεται στην αλλαγή που χρειάζεται για την διοικητική δομή της χώρας ώστε οι τοπικές κοινωνίες να έχουν τα εργαλεία και τους πόρους για τα του οίκου της.

«Η διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ αρχίζει να ενδιαφέρει κόσμο και πέραν του ΠΑΣΟΚ με την ελπίδα ότι μπορεί να γεννηθεί κάτι που θα δώσει οξυγόνο στο πολιτικό σύστημα» ανέφερε ο κ. Γερουλάνος και συμπλήρωσε πως η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ είναι σημαντική για να εμπιστευτεί και πάλι ο κόσμος την πολιτική.

«Η πολιτική έχει μπατάρει. Ο τρόπος με τον οποίο απορρέει η εξουσία από το Μαξίμου και ο τρόπος με τον οποίο συγκεντρώνεται ο πλούτος γύρω από αυτή την εξουσία είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Οι μεγάλες ανισότητες που βλέπουμε στην Ελλάδα μαζί με την αισχροκέρδεια από τα ολιγοπώλια έχουν γονατίσει τους Έλληνες» τόνισε ο πρώην Υπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Επέκρινε την κυβέρνηση τόσο για την οικονομική πολιτική όσο και την εξωτερική πολιτική που ασκεί σημειώνοντας ότι η δεύτερη ήταν πάντα πολυδιάστατη με μοναδική εξαίρεση αυτή που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση η οποία έχει προσδεθεί αποκλειστικά στο άρμα των Ηνωμένων Πολιτειών.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • geroulanos ioannina1

Ο κ. Γερουλάνος αναφέρθηκε στην ανάγκη πλήρους ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι η δική του πρώτη κίνηση στην περίπτωση που εκλεγεί θα είναι να επικοινωνήσει με όλα τα στελέχη του κόμματος που βρίσκονται στην αυτοδιοίκηση, στα επιμελητήρια, στο συνδικαλιστικό χώρο ώστε να γίνει η επανασύνδεση με την κοινωνία.

«Οι Πασόκοι είναι πιο δημοφιλείς από το ΠΑΣΟΚ και θα πρέπει αυτούς τους ανθρώπους να τους ενεργοποιήσουμε ώστε να επανασυνδεθούμε με την κοινωνία» τόνισε χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά την επανασύνδεση αυτή προϋπόθεση για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση.

Ο κ. Γερουλάνος έδειξε ότι δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητές του μία συζήτηση για συνεργασίες με άλλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς, αφού όπως είπε «αυτό που προέχει είναι να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας γιατί δύο σπίτια που καίγονται αν τα βάλεις μαζί κάνεις μια μεγάλη πυρκαγιά»..

«Θα κάνω ένα μεγάλο κάλεσμα από την αριστερά και το κέντρο μέχρι τις παρυφές της δεξιάς και τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του κ. Μητσοτάκη για να τους πείσω ότι η προσπάθεια αυτή αξίζει τον κόπο» κατέληξε ο κ. Γερουλάνος στις δηλώσεις που έκανε.

Ο κ. Γερουλάνος τόνισε πως μπαίνει στην κούρσα διεκδίκησης της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας πως ο ίδιος έχει τις προϋποθέσεις για να φέρει ξανά το κόμμα στον δρόμο της εξουσίας. Το σχέδιο, που έχει δημόσια καταθέσει, ονομάζεται «Αναγέννηση» και είναι ένα σχέδιο, που αφορά την αποσυγκέντρωση της εξουσίας για τη δίκαιη παραγωγή και ανακατανομή του πλούτου. «Είναι ένα σχέδιο, το οποίο παρουσίασα πριν επτά χρόνια, επικαιροποίησα πριν από τρία και ουσιαστικά μιλάει για το πώς πρέπει να αλλάξει η διοικητική δομή της χώρας, έτσι ώστε οι τοπικές κοινωνίες να έχουν τα εργαλεία και τους πόρους, με παραπάνω λογοδοσία να μπορούν να παίρνουν τις αποφάσεις τους για το πώς θα εξελιχθούν εκείνες και πώς θα εξελιχθεί το μέλλον τους, πώς θα περάσουν οι κοινωνικές υπηρεσίες στους δήμους και τις περιφέρειες, πώς θα μπορέσει το κράτος να δομηθεί διαφορετικά, έτσι ώστε εκείνοι που ξέρουν τα προβλήματα και ξέρουν και τις λύσεις τοπικά, να μπορούν να τις εφαρμόσουν», ανέφερε.
Σίγουρος εμφανίστηκε και για το ότι είναι σε θέση να επικοινωνήσει τις θέσεις του με τρόπο, που να γίνουν αντιληπτές από τους πολίτες, λέγοντας πως ο ίδιος συμφωνεί με όλες τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ σήμερα, ωστόσο το πρόβλημα είναι πως δεν είναι διακριτές από αυτές των άλλων κομμάτων, ενώ, με ευθύνη και των ΜΜΕ, δεν ακούγονται και ο κόσμος πιστεύει πως το ΠΑΣΟΚ ασχολείται μόνο με το θέμα των υποκλοπών.
Το μεγάλο βάρος θα πέσει στην προσέλκυση όσων έχουν φύγει από το ΠΑΣΟΚ, με τον κ. Γερουλάνο να αναφέρει πως αυτοί που έχουν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία, είναι ένα μικρό κομμάτι σε σχέση με αυτούς που απέχουν από τις κάλπες και δεν ψηφίζουν. «Τη δυσαρέσκεια την εισπράττει η αποχή. Ο κόσμος πηγαίνει στην αναμονή και λέει “περιμένω να δω να κάνετε κάτι σοβαρό και να σας ακολουθήσω”. Κι αυτή η εσωκομματική διαδικασία μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε κάτι σοβαρό, να δώσουμε ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο, να κάνουμε μία σωστή επικοινωνιακή στρατηγική, να οργανώσουμε το κόμμα σε μια άλλη βάση. Και εγώ λέω ότι το πρώτο μου τηλέφωνο θα είναι σε όλους εκείνους τους αιρετούς του ΠΑΣΟΚ, που κατεβαίνουν ως ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα Επιμελητήρια, στους συνεταιρισμούς, στους συνδικαλιστικούς φορείς και να τους πω “θέλω να με βοηθήσετε να επανασυνδεθώ με την κοινωνία”. Γιατί όλοι αυτοί παίρνουν καλύτερα ποσοστά απ’ ότι παίρνει το ΠΑΣΟΚ στις περιοχές τους. Όταν βλέπεις ότι οι ΠΑΣΟΚοι είναι πιο δημοφιλείς από το ΠΑΣΟΚ, τότε καλά θα κάνεις αυτούς τους ανθρώπους να τους ενεργοποιήσεις για να επανασυνδεθείς με την κοινωνία. Και με μια ηγετική ομάδα, που εμπνέει συνεκτικότητα και κύρος, νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κοιτάξει τον κ. Μητσοτάκη στα μάτια και να κερδίσει τις επόμενες εκλογές», υπογράμμισε σε δηλώσεις του.