Διότι δεν μπορεί τις «αμαρτίες» μιας επιχείρησης-γνωστες σε όλους εδώ και πίολλα χρόνια ακόμη και τα …γκομενιλικια διαφορων-και ας μην το παίζουν..σεμνότυφοι και μυποχρεώσουν να μιλήσουμε με ονόματα-να τα πληρώνει ο κοσμάκης…

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τεράστια ποσά καλούνται να επιστρέψουν στα ταμεία της επιχείρησης οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΙ. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα του έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου που έγινε και η έκθεσή του αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης, την ερχόμενη Τετάρτη.

Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ δεν έχει πολλές δυνατότητες ελιγμού όπως τουλάχιστον αποτυπώνεται στην έκθεση ενώ οι εργαζόμενοι στην περίπτωση εφαρμογής όσων συστήνουν οι ελεγκτές θα βρεθούν σε εξαιρετικά δεινή θέση καθώς θα κληθούν να επιστρέψουν χιλιάδες ευρώ!

Ο έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος στην ΔΕΥΑΙ διενεργήθηκε από τις 22 μέχρι και τις 26 Απριλίου του τρέχοντος έτους και έγινε μετά από καταγγελία για ζητήματα μισθοδοσίας προσωπικού.

Έγινε στη βάση δειγματοληψίας μισθολογικών φακέλων και βασίστηκε σε δείγμα 12 φακέλων.

Από τον έλεγχο υπάρχουν τρία ουσιαστικά ευρήματα:

-Αχρεώστητη καταβολή δώρου Χριστουγέννων, Πάσχα και Επιδόματος Αδείας για τα έτη από το 2014  μέχρι το 2017. Το ποσό που καταβλήθηκε αχρεωστήτως υπολογίζεται στα χίλια ευρώ ετησίως για κάθε εργαζόμενο.

– Αχρεώστητη καταβολή μισθοδοσίας για τα έτη από 2014  μέχρι 2022. Στους έξι ελεγχθέντες υπαλλήλους που προέκυψαν από τη δειγματοληψία για το χρονικό διάστημα 2014 έως και τον Ιανουάριο του 2022, από τη μη σύννομη καταβολή μισθοδοσίας προέκυψε ποσό 243.896 ευρώ.

-Μη ορθή εφαρμογή του νόμου όπως αναπροσαρμόστηκε για τις προυποθέσεις καταβολής επιδόματος θέσης ευθύνης- αχρεώστητη πληρωμή δαπάνης. Με βάση του ελεγχθέντες φακέλους ο φορέας, η ΔΕΥΑΙ δηλαδή, κατέβαλε σε τρεις από τους ελεγχθέντες υπάλληλους το ποσό των 25.456 ευρώ ως επιδόματα θέσης ευθύνης.

Η ΔΕΥΑΙ και για τα τρία ευρήματα πρέπει να ελέγξει το σύνολο του προσωπικού της και να προχωρήσει σε μέτρα με τους ελεγκτές να δίνουν περιθώρια λίγων μηνών.