όλοι γνωρίζουν τα των μισθων των ρουσφετιών επι τόσα χρόνια και όλων όσων αναφέρει το πορισμα που έπρεπε μα έχει έρθει πολύ πριν…

Με ενστάσεις και προσφυγές θα απαντήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ στα αποτελέσματα του έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου που έγινε και στην εισήγηση για καταλογισμό μεγάλων ποσών στους εργαζόμενους ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Οι νομικοί που θα οριστούν από τη διοίκηση θα συνεργαστούν με αυτούς των εργαζομένων ώστε να έχουν κοινή στάση.

Προς το παρόν πάντως δεν τίθεται θέμα για οριζόντιο έλεγχο στη μισθοδοσία όλων των εργαζομένων όπως εισηγείται η έκθεση διαχειριστικού ελέγχου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης. Η συνεδρίαση ήταν μαραθώνια ενώ παραβρέθηκαν πολλοί εργαζόμενοι της επιχείρησης ακόμη και ορισμένοι που έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να κληθούν να επιστρέψουν μεγάλα χρηματικά ποσά –ποσά που μπορεί να ξεπερνούν τις 70 χιλιάδες για τον καθένα.

Προς το παρόν πάντως θα αναλάβουν οι νομικοί καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ εκτίμησε ότι το πόρισμα έχει «πολλά γκρίζα σημεία».

Υπενθυμίζεται ότι ο διαχειριστικός έλεγχος για την μισθοδοσία των εργαζομένων της επιχείρησης είχε τρία βασικά ευρήματα:

-Αχρεώστητη καταβολή δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας για τα έτη 2014, 2015,2016 και 2017.

-Αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά για μισθοδοσία ελεγχθέντων κατά τα έτη 2014-2022.

-Αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά από το 2014 μέχρι τον Μάρτιο του 2024 λόγω μη ορθής εφαρμογής των διατάξεων της νομοθεσίας όπως αναπροσαρμόστηκε σχετικά με τις προϋποθέσεις καταβολής επιδόματος θέσης ευθύνης.