Δλδ ποσα χρόνια χρειάζονται για την εκτέλεση μιας δύσκολος έστω σύμβασης; Ποσα χρόνια για την Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων και ποσα χρηματα βρε παιδιά;

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το ζήτημα των εργασιών της κεντρικής πλατείας έθεσε στη λογοδοσία ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας επισημαίνοντας ότι απασχολεί ολόκληρη την πόλη. Μάλιστα χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο ως «γεφύρι της Άρτας» συμπληρώνοντας πως οι όποιες αστοχίες υπήρξαν δημιουργούν τεράστια αγωνία για το μέλλον του.

Για το θέμα απάντησε  ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και μάλιστα με λακωνικό τρόπο. Αναγνώρισε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις  για τις οποίες μάλιστα είπε ότι η Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει την ευθύνη.

«Πρόκειται για την υλοποίηση μιας σύμβασης. Το έργο καθυστερεί και αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Κάνουμε ότι μπορούμε για να αποδώσουμε την κεντρική πλατεία. Είναι ένα δύσκολο έργο διότι συνυπάρχει με μία λειτουργούσα επιχείρηση και το λέω όχι ως δικαιολογία αλλά ως ένα ρεαλιστικό γεγονός. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας γιατί πράγματι υπάρχουν καθυστερήσεις. Θα προσπαθήσουμε να το παραδώσουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα στους συμπολίτες μας», ανέφερε στην απάντησή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Στη συνεδρίαση και με την μορφή που γίνεται δεν υπήρξε η δυνατότητα διευκρινιστικών ερωτήσεων για τους λόγους που προκαλούν την καθυστέρηση. Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ο αντιδήμαρχος επί των έργων είχε δηλώσει ότι έγιναν όλες οι τροποποιήσεις στις μελέτες και τα προβλήματα ξεπεράστηκαν ενώ η Δημοτική Αρχή προχώρησε και στην πρόσληψη τεχνικού συμβούλου ώστε να τρέξει το έργο πιο γρήγορα.