για μια πόλη που ζει 80% από επισκεπτες .. Να αποκλειστεί ο μώλος από αυτοκίνητα για να μην …ενοχλούνται τα..πικ νικ και τα…μαμά-καρότσι των χαβαλέδων στην παραλίμνιο.. Προφανώς τα εκατοντάδες λεωφορεία που μας επισκέπτονται και μας πληρωμουν για να ζήσουμε θα..ρίχνονται συο Μωλο με αλεξίπτωτα! Τι λέτε βρε σκιτζηδες;

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ..ΑΕΡΟΛΙΘΟΥΣ ΑΠ ΤΟ EPIRUS POST

Παραλίμνιος χωρίς αυτοκίνητα.. Σε ορίζοντα τετραετίας!

  • 15 Σεπτεμβρίου, 2024
  • 8:39 μμ
filosofou

Για αρκετές ώρες το Σαββατοκύριακο, η παραλίμνιος των  Ιωαννίνων ήταν μόνο για πεζούς. Αφορμή το διήμερο δράσεων που οργάνωσε ο Δήμος και το οποίο παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε ο καιρός, είχε αρκετή συμμετοχή.

Μικροί και μεγάλοι έκαναν την βόλτα τους, απόλαυσαν την διαδρομή με ποδήλατα και πατίνια, παρακολούθησαν τα δρώμενα..

Η Διονυσίου Φιλοσόφου, που συνήθως βουλιάζει από αυτοκίνητα, αυτές τις ώρες ήταν άδεια…

Η παραλίμνιος ήταν χωρίς αυτοκίνητο για διάστημα ενός και πλέον μήνα όταν φιλοξένησε την έκθεση Plasmata του Ιδρύματος Ωνάση..

Κάθε φορά που κλείνει φαίνεται ότι πλημμυρίζει από κόσμο..

Θα μπορούσαν οι εικόνες αυτές που είναι εξαίρεση να γίνουν κανόνας; Να αποδοθεί δηλαδή η παραλίμνιος στους πολίτες χωρίς αυτοκίνητα;

Το ερώτημα τέθηκε από το Epiruspost στον Δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε στο κλείσιμο του διημέρου δράσεων..

Και όπως προκύπτει από την απάντηση, κάτι τέτοιο είναι στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής με σκοπό μάλιστα να το κάνει πράξει ως το τέλος της θητείας της.

«Είναι μία δύσκολη άσκηση» ανέφερε ο Δήμαρχος καθώς η απαγόρευση των οχημάτων στην παραλίμνιο είναι θέμα που σχετίζεται με την γενικότερη κυκλοφορία σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της πόλης και σημείο με μαζική προσέλευση.

Πέρα από αυτό όμως σχετίζεται και με τους χώρους στάθμευσης.

«Πιστεύουμε ως Δημοτική Αρχή πως ο παραλίμνιος κάποια στιγμή πρέπει να είναι ελεύθερος από αυτοκίνητα. Όμως αυτή η μετάβαση πρέπει να σχεδιαστεί χειρουργικά. Πρέπει να έχουμε κάποιους χώρους στάθμευσης κοντά. Υπάρχει το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που προσδιορίζει κάποια σημεία. Το δουλεύουμε πολύ προσεκτικά και πολύ μεθοδικά και πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος της θητείας μας θα μπορέσουμε να παραδώσουμε την  παραλίμνια ζώνη ελεύθερη από αυτοκίνητα» υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Μπέγκας ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν και δούλεψαν για το διήμερο δράσεων και ειδικά την ειδική του συνεργάτη, αρχιτέκτονα Έλενα Σιόντη αλλά και τους εθελοντές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

«Με τις εκδηλώσεις αυτές επιδιώκουμε να επαναπροσδιορίσουμε την σχέση των πολιτών με τον δημόσιο χώρο σε επίπεδο λειτουργίας και χρήσης. Βγάζουμε χρήσιμα συμπεράσματα για να σχεδιάσουμε και μελλοντικές παρεμβάσεις στους χώρους αυτούς. Πολιτική της δημοτικής αρχής είναι να φέρουμε μαζικά τους πολίτες στους δημόσιους χώρους και να βγάλουμε τα παιδιά με δραστηριότητες στους ανοιχτούς χώρους. Είναι ένα πείραμα που κάνουμε και θα έχει διάρκεια», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.