Ο κ. Μήτσης κατηγορούσε τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου για συνεχείς παραβάσεις της επιμελητηριακής νομοθεσίας και τον καλούσε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις ενέργειες σε σχέση τις διαπιστωτικές πράξεις διαγραφής μελών του Δ.Σ., ενώ τον χαρακτήριζε και επικίνδυνο για το επιχειρείν του Νομού.
Για ψεύδη και συκοφαντίες κάνει λόγο στην απάντησή του ο Μ. Χρυσοστόμου, επιστρέφοντας τις κατηγορίες και επιμένοντας ότι με τον ίδιο τρόπο είχε προχωρήσει σε διαγραφές μελών και ο κ. Μήτσης επί προεδρία του, πράγμα που ο ίδιος το αρνείται. Ούτε ο κ. Χρυσοστόμου φείδεται χαρακτηρισμών, αποδίδοντας στον κ. Μήτση αυτόν του πολιτικού καιροσκόπου.
Η δήλωση του προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων έχει ως εξής: «Είναι θλιβερό να βλέπουμε έναν άνθρωπο, που είχε την ευθύνη του Επιμελητηρίου στο παρελθόν, να πέφτει σε τόσο χαμηλό επίπεδο δημόσιου διαλόγου, γεμάτο ψεύδη και συκοφαντίες.
Ο κ. Μήτσης, αφού απέτυχε να υπηρετήσει τα συμφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου του νομού Ιωαννίνων κατά τη δική του θητεία, τώρα επιλέγει να διασύρει το Επιμελητήριο και να επιδοθεί σε μικροπολιτικά παιχνίδια με μόνο στόχο την προσωπική του ατζέντα.
Ο κ. Μήτσης κατηγορεί εμένα για παραβίαση της νομιμότητας, τη στιγμή που ο ίδιος προσπαθεί να καλύψει τις δικές του ευθύνες και παραλείψεις, και μάλιστα τις δικές του διαγραφές με τον ακριβώς ίδιο τρόπο το 2015, καθώς και το 2017 πριν μάλιστα από τις επιμελητηριακές εκλογές. Ο επιχειρηματικός κόσμος των Ιωαννίνων δεν έχει ανάγκη από ανθρώπους που, αντί να συμβάλουν στην ανάπτυξη και την πρόοδο, σπέρνουν διχόνοια και παραπληροφόρηση. Όλοι γνωρίζουμε τη μακρά ιστορία ανεπάρκειας του κ. Μήτση στο Επιμελητήριο, μια θητεία που χαρακτηρίστηκε από απραξία και έλλειψη οράματος.
Ας σταματήσει, λοιπόν, να παριστάνει τον ήρωα, που δήθεν “μάχεται για τη νομιμότητα” και ας γίνει έστω και μια φορά εκφραστής των δίκαιων αιτημάτων της επιχειρηματικότητας και όχι του πολιτικού χώρου που ανήκει. Ο κατά τα άλλα “λαλίστατος” τέως πρόεδρος δε βρήκε ούτε μια λέξη να πει για στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μήτσης δεν έχει καμία πραγματική σύνδεση με την επιχειρηματική κοινότητα, παρά μόνο με τις φιλοδοξίες του. Οι κατηγορίες του περί δήθεν παραβίασης των νόμων είναι τόσο αβάσιμες και ανυπόστατες. Το μόνο που καταφέρνει με τις δηλώσεις του είναι να εκθέτει τον εαυτό του και να δείχνει ότι έχει χάσει πλήρως την επαφή με την πραγματικότητα.
Αντί να ζητά συγγνώμες και να κατασκευάζει φανταστικά σκάνδαλα, καλό θα ήταν να κοιτάξει τον καθρέφτη και να αναλογιστεί τα δικά του λάθη. Αν πραγματικά ενδιαφέρεται για το καλό του Επιμελητηρίου και του επιχειρηματικού κόσμου των Ιωαννίνων, ας σταματήσει τις συκοφαντίες και τις μικροπολιτικές του μανούβρες. Η ώρα της αλήθειας έρχεται και οι εκλογές θα δείξουν ποιος έχει την εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών και ποιος θα μείνει στην ιστορία ως ένας πολιτικός καιροσκόπος, που επιδόθηκε σε φθηνές επιθέσεις για να καλύψει την αποτυχία του».