Ανάδειξη αναδόχων για έργα 

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Περιφερειακή Επιτροπή κατακύρωσε τους διαγωνισμούς των εξής έργων:

• «Επείγουσες εργασίες για την άμεση λειτουργία του έργου ‘’Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Δ. Παρακαλάμου του Δήμου Άνω Καλαμά’’», προϋπολογισμού 371.752,00 €. Ανάδοχος: «FERTILIS Ε.Π.Ε. »  

• «Αντικατάσταση μέρους του υφιστάμενου τμήματος οροφής του Κλειστού Κολυμβητηρίου στο ΠΕΑΚΙ με βιομηχανικό θερμομονωτικό panel» προϋπολογισμού 150.000 €.   Ανάδοχος: «ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ &ΣΙΑ ΕΕ»,

• «Αποκατάσταση βατότητας τμήματος Δόλιανης – Μακρίνου και σύνδεση με επαρχιακό δίκτυο», προϋπολογισμού 44.000 €. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.

• «Βελτίωση βατότητας – Κατασκευή και συντήρηση τεχνικών στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 264.314,52. Ανάδοχος: Κων. Κώστας.  

Ανέδειξε προσωρινούς αναδόχους για τα έργα:

• «Βελτίωση – συντήρηση ορεινού οδικού δικτύου της ΠΕ Άρτας για το έτος 2024»,προϋπολογισμού € 150.000. Προσωρινός  ανάδοχος: Λ. ΒΕΡΛΕΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

• «Εργασίες συντήρησης – βελτίωσης οδικού δικτύου στα όρια της ΠΕ Άρτας για το έτος 2024»,προϋπολογισμού € 100.000. Προσωρινός ανάδοχος: ΦΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.  

Ενέκρινε τις διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων:

• «Άμεση επισκευή και επέκταση γέφυρας επί του επαρχιακού δικτύου προς Αμάραντο», προϋπολογισμού 74.400 €.

• «Άμεσες εργασίες βελτίωσης της επαρχιακής οδού σύνδεσης Ιωαννίνων με Γρεβενά (Φούρκα- Σαμαρίνα)», προϋπολογισμού 86.800 €.  

• Παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την σύνταξη της μελέτης:  «Βελτίωση των κόμβων στις συμβολές των κάθετων οδών 5-6Ν-7Ν στο τεχνικό (κάτω διάβαση) Γ16 της Εγνατίας οδού και στην συμβολή της εξόδου προς Κατσικά», προϋπολογισμού 74.400 €.  

                               Τοπογραφική μελέτη για το τμήμα Γέφυρα Καλογήρου- Στεφάνη

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου τις διαδικασίες για την ωρίμανση της σύνδεσης της Ιόνιας οδού με την Πρέβεζα. Στη σημερινή της συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής  ελήφθη απόφαση  ανάθεσης- μέσω διαπραγμάτευσης –  του υποέργου «Τοπογραφικές εργασίες αποτύπωσης οριστικής θέσης στο τμήμα Γέφυρα Καλογήρου- Στεφάνη», με τον προϋπολογισμό του, ύστερα από εκπτώσεις να διαμορφώνεται σε 74.400 ευρώ. Της σχετικής απόφασης προηγήθηκε προέγκριση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. 

Στο τελικό στάδιο η Περιφερειακή

Ενεργειακή Κοινότητα Ηπείρου

Στο τελικό της στάδιο βρίσκεται η συγκρότηση της Περιφερειακής Ενεργειακής Κοινότητας Ηπείρου και μάλιστα όπως είπε σήμερα στην Περιφερειακή Επιτροπή ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης  ίσως είναι από τις πρώτες στη χώρα που θα ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Ήδη μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή όλοι οι Δήμοι, πολλοί ΤΟΕΒ και οι ΔΕΥΑ. Σημειώνεται ότι με άλλη απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής έχει παραχωρηθεί γραφείο στο Διοικητήριο της Περιφέρειας για τη λειτουργία της Περιφερειακής Ενεργειακής Κοινότητας.