Tο εξωφρενικό ποσό των 86.000 ευρώ που δαπανήθηκε από το υπουργείο Τουρισμού και την Όλγα Κεφαλογιάννη για τον καλλωπισμό του γραφείου της, έχει φέρει ταραχή στο Μέγαρο Μαξίμου που “καίγεται” και “φουντώνει” για τις απαιτήσεις της υπουργού.

Η ζημιά από την κοινωνική κατακραυγή -κυρίως από τα όσα γράφονται στα social media – αποτυπώθηκαν και στις κυλιόμενες έρευνες που καταφθάνουν κάθε εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου και στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η πρόκληση της χλιδής που προκάλεσε σάλο, εξέθεσε την κυβέρνηση, όμως, ταυτόχρονα, έδωσε την ευκαιρία στον Μητσοτάκη να ξεσπάσει εναντίον της, διότι την έχει άχτι από το παρελθόν. Ως γνωστόν, οι σχέσεις τους δεν ήταν ποτέ καλές καθώς, επί της ουσίας, η Κεφαλογιάννη είναι άνθρωπος των Βαρδινογιάννηδων – οι οποίοι πάντα τα πήγαιναν καλά με την κεντροαριστερά – με τους οποίους διατηρεί συγγενική σχέση και από αυτούς παίρνει εντολές να τον «χτυπάει».

Τα αποτελέσματα των ερευνών προκάλεσαν «συναγερμό» στον στενό πυρήνα των συνεργατών του πρωθυπουργού και ανάγκασαν τον Παύλο Μαρινάκη να προχωρήσει σε σκληρή δήλωση για το ζήτημα.

«Επειδή υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό συμπολιτών μας που βγάζει πέρα δύσκολα, ευτυχώς μειώνεται αυτός είναι και ο στόχος το ’27 ότι πρέπει να μειωθεί περισσότερο, κάθε ευρώ το οποίο δαπανάται από τον κρατικό κορβανά πρέπει να το προσέχουμε και να το τσεκάρουμε πάρα πολλές φορές για να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

«Όπως έχω πει μηδενός εξαιρουμένου όλοι αξιολογούμαστε. Από αυτές τις θέσεις όλοι είμαστε περαστικοί, όλοι είμαστε προσωρινοί. Είμαστε όσο μας θέλει ο πρωθυπουργός και πριν και πάνω απ’ όλα όσο μας θέλουν οι πολίτες».

Σε ερώτηση, δε, εν προκειμένω για την αγορά του υπουργείου Τουρισμού και το αν θα ήταν καλύτερο να έχει αποφευχθεί, τόνισε: «Εγώ δεν μπορώ να αξιολογήσω κάθε επιμέρους δαπάνη συνολικά για το γραφείο, αλλά βλέποντας εκ των υστέρων τις αντιδράσεις η αλήθεια είναι ότι η φράση ‘να δείχνουμε την δέουσα προσοχή’ νομίζω ταιριάζει σε περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη».