Οι απίστευτες δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Καιρίδη

«Να πούμε ότι η Ελλάδα, έχει θαλάσσιο σύνορο 1.000 μιλιών. Εγώ δεν υπήρξα υπουργός Ναυτιλίας. Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Το υπουργείο Μετανάστευσης διαχειρίζεται το πρόβλημα αφού έρθει. Προστασία συνόρων κάνει ο η ΑΛ.ΑΣ (Χρυσοχοΐδης) και ο Στυλιανίδης (Χρήστος Στυλιανίδης υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής) και την κάνουν πάρα πολύ καλά.

Τα πράγματα για τον Χρυσοχοΐδη είναι απλά αν θέλετε. Υπάρχει ο φράκτης, υπάρχει η ξηρά. Τα πράγματα είναι πιο απλά. Στη θάλασσα όταν έχεις 1.000 μίλια υπάρχει πρόβλημα. Ποιο είναι το πρόβλημα;

Καμία ευρωπαϊκή κοινωνία και ιδίως η ελληνική δεν μπορεί να δεχθεί νεκρούς. Ιδίως νεκρούς με υπαιτιότητα της ιδίας. Έτσι δεν είναι; Το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό.


Γιατί λένε διάφορα οι τηλεπωλητές.

Δεν συμφέρει την Ελλάδα να έχει νεκρούς. Είχαμε την Πύλο στην οποία δεν είχαμε ευθύνη και μας πήρε μήνες και μεγάλη προσπάθεια να αναστρέψουμε το δυσμενές κλίμα διεθνώς.

 Και η Τουρκία καραδοκεί με τα dfrones και μας φωτογραφίζει και είναι έτοιμη να μας δυσφημίσει.

Άρα έχουμε τη δυσκολία της θάλασσας.


(…)

Όταν έρχονται εδώ η διαδικασία ασύλου δεν είναι κυβερνητική. Ελέγχεται από τα δικαστήρια. Και δίνεται βάσει του διεθνούς νόμου.

Ή θα φύγουμε από το διεθνή νόμο και άρα θα γίνουμε το παγκόσμιο περιθώριο, θα είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα (…), ή αν δεν θέλουμε να δίνουμε άσυλο να κάνουμε την πολιτική Ορμπάν, να καταλύσουμε το «Κράτος Δικαίου» να μην έχουμε ανεξάρτητα δικαστήρια και τα δικαστήρια να εκτελούν τις εντολές που θα τους δίνουμε.