Η έκτη συνάντηση μέσα σε 12 μήνες που θα έχουν Μητσοτάκης-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες, στο «Σπίτι της Τουρκίας» το πιθανότερο την Δευτέρα! Εάν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για άλλη μία προδοτική ενέργεια Μητσοτάκη, καθώς το συγκεκριμένο κτίριο είναι άντρο της διαφθοράς και της τουρκικής προπαγάνδας.

Στο συγκεκριμένο σημείο φαίνεται ότι εξυφαίνονται οι πιο σκοτεινές ενέργειες της Τουρκίας με εκμαυλισμό Αμερικανών πολιτικών και αξιωματούχων, αλλά και άλλων ηγετών, όπως προέκυψε από την έρευνα του FBI για τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης και συνεργάτες του.

Είναι απολύτως απαράδεκτο για έναν Έλληνα πρωθυπουργό να σπεύδει ως γιουσουφάκι στο Σαράι του σουλτάνου, αντί να επιλέξει ένα ουδέτερο σημείο αφού ήθελε σώνει και καλά να συναντήσει τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει το τελευταίο διάστημα θα είναι μια συνάντηση στην οποία θα γίνει συζήτηση «ουσίας» για όσα η Τουρκία ονομάζει «προβλήματα» κι εμείς ελπίζουμε ακόμη να τα ονομάζουμε παράνομες διεκδικήσεις της Άγκυρας.

Εάν κρίνουμε από το μέρος της συνάντησης, ο Μητσοτάκης δεν θα πάει ούτε να συζητήσει, ούτε να διαπραγματευθεί. Θα πάει για να ενημερώσει το «αφεντικό» του για την πορεία του κοινού τους σχεδίου που δεν είναι άλλο από τον ακρωτηριασμό της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας προς όφελος της Τουρκίας.

Αμέσως μετά από τη Διακήρυξη των Αθηνών υπήρχε το κλίμα ότι οι συζητήσεις θα «κρατήσουν ίσως και χρόνια». Τελικά μέσα σε λίγους μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται έτοιμη να αρχίσει διάλογο επί της ουσίας με την Τουρκία. Ουδείς γνωρίζει τι έχει συμφωνήσει μέχρι στιγμής ο κ.Μητσοτάκης και πολύ περισσότερο τι έχει στο μυαλό του να κουβεντιάσει με τον Ερντογάν. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων για το «ελληνικό σχέδιο». Αν υπάρχει σχέδιο και δεν βρισκόμαστε στη φάση του «πάμε κι όπου βγει»!

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ,το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ξεκινάει αύριο Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή του στην Σύνοδο για το μέλλον του ΟΗΕ. Η Σύνοδος Κορυφής για το Μέλλον γίνεται με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρες και αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών του ΟΗΕ να αντιμετωπίσει κρίσιμες παγκόσμιες προκλήσεις όπως οι γεωπολιτικές εντάσεις, η οικονομική αστάθεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ψηφιακή διακυβέρνηση και οι απειλές για την παγκόσμια ειρήνη και να μεταρρυθμίσει το διεθνές σύστημα ώστε να είναι έτοιμο για το μέλλον. Η σύνοδος βασίζεται στη Διακήρυξη του ΟΗΕ του 2020 για τα 75 χρόνια του διεθνούς οργανισμού και αποσκοπεί στην αναζωογόνηση της παγκόσμιας συνεργασίας.

Η χώρα μας αναμένεται να υποστηρίξει το Σύμφωνο για το Μέλλον στα Ηνωμένα Έθνη, που επικεντρώνεται στην ειρήνη, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την τεχνολογία και την παγκόσμια διακυβέρνηση, επαναβεβαιώνοντας τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.