Συνάντηση του δημάρχου Ιωαννίνων με εκπροσώπους του Συλλόγου «Respect forGreece»

Αντιπροσωπεία του συλλόγου «Respect for Greece» με επικεφαλής την πρόεδρό του και πρώην βουλευτή Γερμανίας, Hilde Schramm, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Η Γερμανική αντιπροσωπεία βρίσκεται στα Γιάννενα ενόψει της εκδήλωσης τιμής και μνήμης στα θύματα του ολοκαυτώματος των Λιγκιάδων τον Οκτώβριο του 1943, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου, αλλά και των εγκαινίων του Πολιτιστικού Κέντρου Λιγκιάδων το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον».

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο με κοινό στόχο να γίνουν όσο το δυνατόν περισσότερο γνωστές σε Ελλάδα και Γερμανία, οι συνέπειες των ναζιστικών εγκλημάτων.

«Ο στόχος αυτός αποτελεί μια διαρκής προσπάθεια η οποία ξεκινάει από τη συμφωνία ότι δεν πρέπει να λησμονούμε την ιστορία, αλλά να διδασκόμαστε από αυτή προκειμένου να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο με αλληλεγγύη και συνεργασία», δήλωσε ο δήμαρχος.

Τη συνάντηση απασχόλησαν επίσης οι ενέργειες που γίνονται εκ μέρους του δήμου Ιωαννιτών μέσω της διπλωματίας των πόλεων για τη διασύνδεση των Ιωαννίνων με την Γερμανία.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που εξελίσσεται για την αεροπορική διασύνδεση των Ιωαννίνων με την Γερμανία καθώς και τις ενέργειες για την τουριστική προβολή της περιοχής, ζητώντας από τα μέλη του Συλλόγου να αποτελέσουν έναν ακόμα σύμμαχο.

«Οι ενέργειες που γίνονται από το δήμο Ιωαννιτών τόσο σε ότι αφορά την τουριστική μας προβολή στη γερμανική αγορά, όσο και για την αεροπορική διασύνδεσή μας με την Γερμανία χρειάζονται ισχυρούς συμμάχους. Χαιρόμαστε διότι και ο σύλλογος «Respectfor Greece» δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό μας», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Τ.Λ. Λιγκιάδων, Κωνσταντίνος Φούκας και ο συνεργάτης του δημάρχου σε θέματα τουρισμού, Στέφανος Ζέρβας.