ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ, 21.9.2024

Κύριε Πρόεδρε,

Η Κυπριακή Δημοκρατία ευτύχησε και φέτος να ευρίσκεται, εκπροσωπούμενη από εσάς,  στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ  ως ένα ισότιμα κυρίαρχο Κράτος, Μέλος.

Σας καλούμε λοιπόν φέτος, να τιμήσετε την παρουσία της ημικατεχόμενης Κυπριακής Δημοκρατίας, θέτοντας  το Κυπριακό, οχι όπως άλλες χρονιές  ως μια Δικοινοτική διαφορά μεταξύ των Ελλήνων και των ολίγων Τούρκων απομιναρίων της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, αλλά στην ουσία του, η οποία είναι η βάναυση παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ  από την Τουρκία  και η ανάγκη  για αποκατάσταση, χωρίς όρους και περιορισμούς, όλων των παραβιάσεων, κάτι που  επιβάλλεται από τον ίδιο τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.

Μας ανησυχεί σοβαρα το γεγονός ότι μεταβαίνετε  στη Γενική Συνέλευση και φέτος με την ίδια τετριμμένη και εκτός των προνοιών του Καταστατικού Χάρτη ατζέντα:

  • Να επιμένετε στη επανέναρξη και συνέχιση Δικοινοτικών Συνομιλιών όχι για κατάργηση της Τουρκικής κατοχής, όπως ρητορικά λέτε,  αλλά για νομιμοποίηση της και μαζί όλων των παράνομων παραγώγων της.  Αυτή η πρόθεσή σας είναι, σε εμάς, ξεκάθαρη μεσα από τη θέση σας ότι η σημερινή DE FACTO  κατάσταση είναι απαράδεκτη  και βιάζεσθε να την μετατρέψετε σε DE YURE, με λύση ΔΔΟ: 
  • Με πολιτική ισότητα της μειοψηφίας του 18% και της  πλειοψηφίας του 82%, στη διακυβέρνηση του τόπου, καταργώντας τις Δημοκρατικές αρχές διακυβέρνησης από την Πλειοψηφία, με σεβασμό στα Δικαιώματα της μειοψηφίας. Καταργείτε  τη δημοκρατική αρχή-ένας άνθρωπος  μια ψήφος.
  • Με διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και δημιουργίας  μια νέας Κύπρου, δύο ξεχωριστών κυρίαρχων οντοτήτων η κάθε μια στη  γεωγραφική ΖΩΝΗ της και συγκυρίαρχων επί ολόκκληρης της Κυπριακής επικράτειας.
  • Με θυματοποίηση του 33% του γηγενούς Ελληνικού πληθυσμού νομιμοποιώντας το Εθνικό ξεκαθάρισμα του από τα κατεχόμενα μέρη μας  και τη βάναυση παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των προσφύγων και εκτοπισμένων μας.
  • Με νομιμοποίηση  της αφύσικης, βίαιης  αλλοίωσης του Δημογραφικού χαρακτήρα  της Κύπρου με τις βίαιες μετακινήσεις  του πληθυσμού, καθώς  και με τον παράνομο εποικισμό για τον οποίο δεν κάνετε λόγο να φύγει.΄

Αναφέρουμε όλα τα πιο πάνω διότι  αποτελούν μέρος της κατ΄εσάς συμφωνημένης βάσης λύσης, (δηλαδή, της σημερινής κατάστασης που δημιούργησε η Τουρκική εισβολή και κατοχή), των μέχρι τώρα συγκλισεων και του κεκτημένου των Δικοινοτικών συνομιλιών τα οποία επικαλείσθε καθημερινά. Με αυτά  που προσφέρετε  δικαιώνεται, επιβραβεύεται και υλοποιείται  στην ολότητα της  η συμφωνημένη ΒρετανοΤουρκική συνωμοσία  για διχοτόμηση της Κύπρου και δημιουργία των συνθηκών μελλοντικής ολοκλήρωσης των Τουρκικών επεχτατικών σχεδιασμών για επανάκτηση ολόκληρης της Κύπρου. Αυτή η εκτίμησή μας δικαιολογείται, αφού η λύση ΔΔΟ θα θέτει την Κύπρο ολόκληρη υπο Τουρκική κηδεμόνευση  μέσω του Τουρκικού προτεκτοράτου που θα στηθεί στην Κύπρο, κάτι που θα ευνοεί και διευκολύνει τους Τουρκικούς σχεδιασμούς και επεχτατικές επιδιώξεις.

Κύριε Πρόεδρε,

Αν θα επιμείνετε να επαναλάβετε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ  την ίδια πολιτική που ξεκίνησε από το 1990 με τις πιο πάνω επιδιώξεις  απλά να θυμάστε ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός και οι γνήσιοι Τουρκοκύπριοι έχουν ψηφίσει το 2004, ΟΧΙ,

(76% οι Ελληνοκύπριοι και 26% που ήταν όλοι οι Τ/Κ  από τους τότε ψηφοφόρους στα κατεχόμενα)  σε ένα τέτοιο θνησιγενές εν τη γενέση του τεχνητό, αφύσικο και παράνομο δημιούργημα. Έχουμε δε την άποψη και εκτίμηση ότι αυτό το ΟΧΙ θα επαναληφθεί όση προσπάθεια και να καταβάλλεται παράνομα από πολλές πλευρές, να χειραγωγηθούν  οι ψηφοφόροι για να τσιμεντώσουν το ΝΑΙ.

50 χρόνια είναι πολλά να επιτρέπεται  στα ξένα συμφέροντα να μας σέρνουν με τους πολιτικοδιπλωματικούς τους σχεδιασμούς στο ξεπούλημα Κρατικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας  προς όφελος των δικών τους στρατιωτικών, οικονομικών, στρατηγικών και άλλων συμφερόντων.

Εσείς σήμερα έχετε την ευκαιρία να αλλάξετε την πορεία  προς καταστροφή και τα δικαιολογητικά επιχειρήματα υπάρχουν.  Δοκιμάστηκε διαχρονικά από τους διαδοχικούς Ηγέτες μας η θέλησή τους να συμβιβαστούν,  με τη ψευδαίσθηση ότι θα βοηθούσαν και οι «σύμμαχοι» ώστε,   η Τουρκία να συμμορφωθεί έστω κατ΄ελάχιστο με το Διεθνές Δίκαιο, αλλά αποδείχθηκε ότι κάτι τέτοιο αποτελούσε λάθος εκτίμηση  και επιεικώς πολιτική αφέλεια, αφού οι «σύμμαχοι» ήταν εξαρχής μέρος της συνωμοσίας σε βάρος μας.

Μην χάσετε και εσείς την ευκαιρία για την αναγκαία επανατοποθέτηση που θα εξασφαλίζει τη συνέχεια του Ελληνισμού στο νησί μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΔΙΌΤΙ–Το περιεχόμενο αφορά και εκείνους προσωπικά και τα Κόμματα των οποίων είναι Ηγέτες,  σημειώνοντας ότι, από όσα ακούσαμε  ο Πρόεδρος   φεύγει  και με τη δική σας υποστήριξη στους χειρισμούς που προτείθεται να κάμει στον ΟΗΕ.