Καλά τα μεγάλα λόγια αλλά καλύτερα τα έργα…Διότι κανεις -ταχαμε γράψει τότε και στον Ανδρουλακη- επίδοξος αρχηγος του ..νέοι ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ισχυρίζεται και να ευαγγελίζεται «νέες πορείες» και αλλά τέτοια κουραφέξαλα , εάν δεν διευθετήσει το μειζον αυτό ηθικό και οικονομικό ζήτημα που καθιστά το ΠΑΣΟΚ υπόλογο «απατης» στην ουσία, αφού μόνον χρεωκοπημένες καφετέριες ανά την Επικρατεια μετέρχονται αυτές τις μεθόδους με…εναλλακτικά ΑΦΜ , βρώμικα και καθαρά ώστε να συνεχίσουν να εργάζονται παρά τα φέσια, υπό την ίδια ιδιοκτησία…Κατά τα αλλα η Άννα Διαμαντοπουλου θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και να …αποκηρύξει αυτό που ευρέως λέγεται , ότι δλδ θα ψηφιστεί στην εσωκομματική καλπη απ τα στέλεχια του Μητσοτακη που την θέλει σε δεύτερο χρόνο συγκυβερνήτη εάν δεν πάρει αυτοδυναμία..Ας διαβάσει μεταξύ άλλων πολλών και την χθεσινή ΕΣΤΙΑ..

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

όπως το κατέγραψε το Epirus post

Άννα Διαμαντοπούλου, με την ομιλία  της το βράδυ της Κυριακής, έριξε σε τοπικό επίπεδο την αυλαία των εκδηλώσεων ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Διαμαντοπούλου μίλησε ένα ακριβώς 24ωρο μετά τον Χάρη Δούκα, στο ίδιο ξενοδοχείο αλλά σε διαφορετική αίθουσα. Παρόντα ήταν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ -και του εκσυγχρονιστικού- καθώς και υποστηρικτές του κόμματος.

Την προλόγισαν η κ. Βάσω Μπέσιου συνεργάτης της στα Γιάννινα και ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Γαρδίκος, ο οποίος  αναφέρθηκε κυρίως στη μακρά διαδρομή του κόμματός του και στις καινοτομίες που έφερε για να καταλήξει σημειώνοντας ότι «μπορεί να καινοτομήσει για μία ακόμη φορά δίνοντας την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στη χώρα».

Η Άννα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στους δεσμούς που έχει με τα Γιάννινα ενώ το πρώτο μέρος της ομιλίας της το αφιέρωσε στην Ευρώπη αναλύοντας την πολιτική κατάσταση και την ενίσχυση σχημάτων της ακροδεξιάς. «Έχουν αλλάξει τα δεδομένα τόσο πολύ που όσα λέγαμε ως πολιτικές πριν δεκαπέντε χρόνια σήμερα δεν έχουν βάση. Αν θέλουμε να μιλήσουμε στους πολίτες ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε άλλη στόχευση» ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου.

«Το ΠΑΣΟΚ για να ξαναμπεί μπροστά πρέπει να μιλήσει για τα πραγματικά προβλήματα αλλά με άλλη γλώσσα» είπε για να συμπληρώσει ότι στις ευρωεκλογές αποτυπώθηκε η κοινωνική αγανάκτηση αλλά και η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να την απορροφήσει.

Σύμφωνα με την ίδια στην χώρα «χρειάζονται αντίπαλοι πόλοι» και μία αντιπολίτευση που θα δείχνει ότι μπορεί να γίνει κυβέρνηση.

Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, όπως είπε η κ. Διαμαντοπούλου, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απαντήσει σε τρία καίρια ζητήματα:  Στις προγραμματικές κατευθύνσεις, στη λειτουργία του κόμματος και στην ηγεσία.

Η λέξη που χρησιμοποίησε πολλές φορές η κ. Διαμαντοπούλου ήταν η «σοσιαλδημοκρατία» την οποία τοποθέτησε πολιτικά στο κέντρο και με σαφείς διαφορές από την αριστερά και την δεξιά.

Ως κυρίαρχο θέμα ανέδειξε την ανάγκη της παραγωγής σε όλους τους τομείς και της ενίσχυσης της καινοτομίας. Το κράτος πρέπει να αλλάξει την παραγωγή και ο ιδιωτικός τομέας να την εκτοξεύσει.

Παράλληλα έθεσε ως μέγιστη προτεραιότητα το κοινωνικό κράτος, το οποίο χαρακτήρισε ως την καρδιά της χώρας. Μίλησε για πρωτοφανή καθίζηση στο ΕΣΥ το οποίο πρέπει να ξεκινήσει πλέον από την αρχή.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ioannina diamantopoulou

Στη συνέχεια τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έρθει και πάλι ώστε να κάνει μία μεγάλη επανάσταση στη χώρα. «Αυτό δεν μπορεί να το κάνει κανένας ηγέτης μόνος του. Θέλουμε ένα κόμμα σύγχρονο, καινοτόμο και ψηφιακό. Σήμερα είναι ένα μικρό κόμμα. Ζητούμε να επιστρέψουν δυόμισι εκατομμύρια άνθρωποι που έφυγαν από το 2012. Το ΠΑΣΟΚ  έζησε μεγάλη κρίση. Πολλοί έφυγαν το 2015 πιστεύοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η κεντροαριστερά. Αυτό δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε.. Το κόμμα μας απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και θα πορευτεί αυτοδύναμο.. Ούτε συνιστώσες, ούτε συνασπισμοί… Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η  μεγάλη κεντροαριστερά που θα αλλάξει την χώρα» ανέφερε η κ. Διαμαντοπούλου.

Αναφερόμενη στο νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η ίδια καταθέτει την δική της πορεία καθώς και την εμπειρία που το κόμμα της, της έδωσε την δυνατότητα να αποκτήσει. Έκανε εκτενή αναφορά στο γεγονός ότι το 2020 ο ΟΟΣΑ προκήρυξε την θέση του Γενικού Γραμματέα και στην πρόταση που της έγινε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για δική της υπερκομματική υποψηφιότητα.  Έκανε αναφορά στο γεγονός αυτό για να πει ότι ήταν μία εθνική αποστολή και όχι με κομματική θέση. «Εφόσον όλοι ξέρουν την αλήθεια είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη να αναφέρονται στο γεγονός αυτό» είπε η κ. Διαμαντοπούλου απαντώντας έτσι σε όσους υποστηρίζουν ότι η ίδια και οι απόψεις της βρίσκονται κοντά στη Νέα Δημοκρατία.

Τέλος παρότρυνε όλους να δώσουν μαζικό παρών στις κάλπες σημειώνοντας ότι αν πάνε 400 χιλιάδες στις κάλπες θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα στη χώρα. Κατέληξε λέγοντας ότι στις λίγες  μέρες που απομένουν «το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να κολλήσει ΣΥΡΙΖΑ» εννοώντας ότι πρέπει ενωμένοι όλοι να φτάσουν στην εκλογή.

Αν η ίδια κερδίσει την επόμενη μέρα θα συναντηθεί με όσους τους υποψηφίους ενώ αν δεν κερδίσει θα καταθέσει την εμπειρία της ώστε το ΠΑΣΟΚ να καταστεί μεγάλο και κυβερνόν.