Σήμερα στο εδώλιο γονείς και εκπαιδευτικοί – «Δεν θέλει να πάει ξανά στο σχολείο, είναι σαν άρρωστος» λέει ο πατέρας του

Στο εδώλιο θα βρεθούν σήμερα (30/9) έξι άτομα για τον καταγγελλόμενο βιασμό 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη από συνομηλίκους του μέσα στο νηπιαγωγείο.

Πρόκειται για τους τέσσερις κηδεμόνες των παιδιών που υπέδειξε ο πατέρας του θύματος και δύο εκπαιδευτικούς του σχολείου.

«Δεν θέλει να πάει ξανά στο σχολείο, είναι σαν άρρωστος, δεν μιλάει»

Ο πατέρας του παιδιού που βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη σε νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης, όταν κατά την διάρκεια του διαλείμματος συμμαθητές του το κακοποίησαν σεξουαλικά, κάνει λόγο για μία πολύ δύσκολη κατάσταση, εξηγώντας πως τέσσερις μέρες μετά το περιστατικό, ο μικρός εξακολουθεί να μην θέλει να πάει στο σχολείο.

«Είναι σαν άρρωστος μέσα στο σπίτι, δεν ακούμε ούτε τη φωνή του», αναφέρει ο πατέρας, τονίζοντας πως ο 5χρονος είναι ένα πολύ ζωηρό παιδί και τώρα δε θέλει ούτε να μιλάει, ειδικά για όσα κατήγγειλε ότι βίωσε από τους δύο συμμαθητές του.

«Το μόνο που μας ζήτησε είναι να μην ξαναμιλήσουμε για αυτό το πρόβλημα άλλο, έχει κουραστεί πολύ καθώς τον πιάνουν και τον ρωτάνε κι άλλοι άνθρωποι που έμαθαν για το περιστατικό. Είναι τόσο δύσκολο και για εμάς, για την ψυχολογία όλης της οικογένειας. Προσπαθούμε να είμαστε δυνατοί αλλά είναι πολύ δύσκολο» επισημαίνει και συνεχίζει:

«Είναι πολύ σοβαρό το θέμα και θα πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και να βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη».

Από την πλευρά της, η δικηγόρος της οικογένειας Ανθούλα Ανάσογλου, αναφέρει: «Δεν μπορεί να μείνει μόνος του, θα δει ξανά ψυχολόγο».

«Πραγματικά αισθάνομαι ντροπή για την εκπαιδευτική κοινότητα η οποία θα έπρεπε να σκύψει πάνω στο παιδί, ως οφείλει και όχι να φροντίσει για την υπερασπιστική της γραμμή. Καθήκον όλων είναι τα παιδιά και το μέλλον τους» είπε.

focusfm