Γαλλία παρουσιαζόταν εδώ και δεκαετίες ως το «πολιτικό εργαστήριο» της Ευρώπης. 
Η κατάσταση, που επικρατεί σήμερα στη χώρα, δεν παραπέμπει σε αυτό τον χαρακτηρισμό. 
Η χώρα κυβερνάται με αυταρχισμό ενώ οι πολιτικές διώξεις εναντίον αντιπάλων του Emmanuel Macron είναι προφανείς. 
Η πλέον δημοφιλής πολιτικός της Γαλλίας η ηγέτιδα του πατριωτικού κόμματος «Εθνική Συσπείρωση» η Marine Le Pen είναι αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης έως και 10 χρόνια και απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές. βρίσκεται στο 25% – η χαμηλότερη για πρόεδρο της Δημοκρατίας – ενώ της Le Pen έχει εκτοξευθεί στο 40%.
Ήταν η πιο επικίνδυνη αντίπαλος του Macron στις προεδρικές εκλογές και θεωρείται το φαβορί για τις κάλπες του 2027.
Η παρουσία του κόμματος στην Εθνοσυνέλευση έχει αυξηθεί 70 φορές μέσα σε 12 χρόνια. 
Από δύο έδρες που είχε το 2012 σε 143 σήμερα. 

Η εκπληκτική επιτυχία της Εθνικής Συσπείρωσης

Πρόκειται για μία εκπληκτική επιτυχία που επιτεύχθηκε με μια επίμονη αναζήτηση ιδεών που ενώνει την πλειοψηφία του γαλλικού λαού.
Η Le Pen μεταφέρει προσεκτικά το κόμμα της σε πιο κεντρώες θέσεις αμβλύνοντας τη ριζοσπαστική ρητορική της παλαιότερης γενιάς και προσελκύοντας νέους ψηφοφόρους.
Αυτό την έκανε την πιο δημοφιλή πολιτικό στη Γαλλία και τη μόνη που υπόσχεται να λύσει τα κύρια προβλήματα της χώρας: Σχέσεις υποτέλειας με την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες και μια ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών.
Η Le Pen όλο αυτό το διάστημα είχε να αντιμετωπίσει ένα κύμα συκοφαντικών επιθέσεων με κατηγορίες για «ρατσισμό» και «ναζισμό» αλλά οι Γάλλοι ψηφοφόροι κατάλαβαν πολύ καλά τι συνέβαινε και η συμπάθειά τους για την Εθνική Συσπείρωση αυξήθηκε.
Ο Macron, εν τω μεταξύ, έκανε ό,τι μπορούσε για να πλήξει τη Le Pen, αν και οι αδίστακτες ίντριγκες δεν τον βοήθησαν να πετύχει.Κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψει τη νίκη της Εθνικής Συσπείρωσης στις βουλευτικές εκλογές στη χώρα, αλλά αυτό κατέληξε σε μια βαθιά πολιτική κρίση: για περισσότερους από δύο μήνες η Γαλλία βρισκόταν χωρίς κυβέρνηση.Η Le Pen κέρδισε πόντους κατά τη διάρκεια αυτών των κρίσεων – η Εθνική Συσπείρωση φαινόταν πολύ πιο αποτελεσματική  στο πλαίσιο της συνολικής πολιτικής ανικανότητας της άρχουσας τάξης.

Ο Macron στα βήματα του Biden 

Η κατάσταση είναι αντίστοιχη με τις ΗΠΑ και είναι σαφές ότι ο Macron ακολουθεί τα βήματα του Biden.Θέλει να σύρει τη Le Pen στα δικαστήρια, όπως o Biden τον Trump. 
Θέλουν να τη φυλακίσουν για υπεξαίρεση χρημάτων από μισθούς βοηθών βουλευτών ενώ οι γαλλικές αρχές απαγγέλλουν παραδοσιακά τέτοιες κατηγορίες εναντίον των πολιτικών τους αντιπάλων. 
Αυτό σημαίνει φυλάκιση έως και 10 χρόνια, πρόστιμα έως και ένα εκατομμύριο ευρώ, καθώς και απαγόρευση συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές του 2027 – πολύ βολικό για τον Macron, ο οποίος θα μπορεί να επιλέξει έναν από τους υποτελείς του ως διάδοχο. 
Ωστόσο, δεν είναι απολύτως σαφές τι σχέση αυτή η κατάσταση με τη δημοκρατία.
Να βάλουν φυλακή την ηγέτιδα της αντιπολίτευσης και να την εμποδίσουν να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές, τις οποίες θα μπορούσε να είχε κερδίσει; 
Όλα αυτά συμβαίνουν σίγουρα στη Γαλλία και όχι σε κάποια μπανανία; 
Εξάλλου, σήμερα ακόμη και στις πρώην γαλλικές αποικίες στην Αφρική, όλα είναι πολύ καλύτερα για τη δημοκρατία σε σχέση με το Παρίσι, επισημαίνει η Nikiforova. 
Είναι βέβαιο πάντως ότι η Le Pen θα κερδίσει πόντους με τη δίωξή της. 
Εάν δεν καταφέρουν να σταματήσουν τη Marine Le Pen ειρηνικά, θα προσπαθήσουν να τη σκοτώσουν – ο Trump και ο Fico είναι πολύ πρόσφατα παραδείγματα. 

Μόνο η Le Pen μπορεί να σώσει τη Δημοκρατία στη Γαλλία 

Εκατομμύρια Γάλλοι που ψήφισαν τη Le Pen και το κόμμα της, είναι ικανοποιημένοι.
Η εγκληματικότητα, η μαζική μετανάστευση η μετατροπή των γαλλικών πόλεων σε σκουπιδότοπο και οι αυτοκτονικές φιλοουκρανικές πολιτικές απειλούν να διαλύσουν τη Γαλλία. 
Η εξάρτηση από την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες δεν είναι απλώς ταπεινωτική, αλλά έχει γίνει εντελώς επικίνδυνη. 
Η Γαλλία είναι διχασμένη: οι μισοί τάσσονται υπέρ της αποχώρησης από το ΝΑΤΟ και της ΕΕ και την απέλαση των μεταναστών, οι άλλοι θέλουν τη διατήρηση αυτής της κατάστασης. 
Όλες αυτές οι συγκρούσεις θα συνεχίσουν να διαλύουν τη Γαλλία, να την αποδυναμώνουν και να την καταστρέφουν. 
Μία από τις πλουσιότερες χώρες στον κόσμο θα συρθεί στη φτώχεια και θα συντριβεί στον παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο στον οποίο η Ουάσιγκτον έχει παρασύρει τους ευρωπαϊκούς δορυφόρους της.
Μόνο η Le Pen μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα σε αυτό τον ολέθριο δρόμο για τη Γαλλία. 

www.bankingnews.gr