Υπό διάλυση το νοσοκομείο Δράμας – Μαζική παραίτηση 12 γιατρών μετά τα «εντέλλεσθε» της διοίκησης

Το ΕΣΥ βρίσκεται υπό διάλυση και η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι πλήρως απογοητευτική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείο Δράμας, όπου είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνει χωρίς γιατρούς, καθώς οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού οδήγησαν 12 ιατρούς του παθολογικού τομέα σε μαζική παραίτηση, ως απάντηση στο «εντέλλεσθε» της διοίκησης του νοσοκομείου.

Η διοίκηση του νοσοκομείου μετά την αποψίλωση της παθολογικής κλινικής έστειλε «εντέλλεσθε» σε γιατρούς άλλης ειδικότητας προκαλώντας ομαδική παραίτηση γιατρών. Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Ιατρών του νοσοκομείου της Δράμας σε ανακοίνωσή τους «η κατάσταση στο ΓΝ Δράμας είναι πλέον έκρυθμη» καθώς η υπομονή και η αντοχή των δύο παθολόγων, που είχαν απομείνει τα τελευταία δύο χρόνια εξαντλήθηκε με αποτέλεσμα να υποβάλουν την παραίτησή τους.

Συγκεκριμένα, σε επιστολές προς την 4η ΥΠΕ οι γιατροί έκαναν λόγο για «αδυναμία περαιτέρω λειτουργίας της κλινικής» ζητώντας «ή το κλείσιμο της κλινικής ή την εφημέρευση ανά 3 μέρες, με την συνεπικουρία του νοσοκομείου Καβάλας».

Μάλιστα μετά την παραίτηση της διευθύντριας τη παθολογικής κλινικής η διοίκηση του νοσοκομείου απέστειλε στις 4/10 μαζικό «εντέλλεσθε» στους ειδικούς γιατρούς του παθολογικού τομέα αλλά και στους ειδικευόμενους της καρδιολογικής κλινικής για ταυτόχρονη συνεφημέρευση τόσο στα τμήματά τους όσο και στο ΤΕΠ Παθολογικής, ως παθολόγοι. Με λίγα λόγια η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε γιατροί που δεν είναι παθολόγοι να καλύψουν την εν λόγω ειδικότητα.

Μετά από γενική συνέλευση των ιατρών του παθολογικού τομέα, παρουσία και της διευθύντριας της Παθολογικής, η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της στα πεπραγμένα της διοίκησης αποφασίστηκε η κατάθεση ομαδικής παραίτησης 12 ειδικών ιατρών του παθολογικού τομέα.

«Ως σύλλογος ιατρών του νοσοκομείου Δράμας έχουμε επιδείξει απεριόριστη υπομονή όλα αυτά τα χρόνια και έχουμε συνεργαστεί με τη διοίκηση δείχνοντας τεράστια κατανόηση στα πολλαπλά προβλήματα, που συνεχώς προκύπτουν στο νοσοκομείο μας» τονίζουν οι γιατροί ενώ εκφράζοντας την αγανάκτησή τους τονίζουν ότι «το ποτήρι ξεχείλισε» και ότι «η υπομονή όλων των συναδέλφων έχει εξαντληθεί».

karditsastakra