Ταραχή βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για Γραμμο εκεί όπου συνετρίβησαν τα όνειρα τους για…Ερυθρά Ελλάδα…

αφού πρώτα έβγαιναν απ τη μέση οι..μισοί Έλληνες όπως συνέβη την περίοδο της κόκκινης τρομοκρατίας ιδιαίτερα στο Μωρια..Ώρα είναι τώρα να μας πουν ότι ο ένδοξος ελληνικός στρατος που εχασε στο Γραμμο χιλιαδες ελληνόπουλα που τάχθηκαν να προστατεύσουν Θερμοπυλες, δεν εχει το δικαίωμα να προστατεύει τα μνημεία του η οι κτηνοτρόφοι της περιοχης να βοσκούν τα κοπάδια τους ..

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η ερώτηση που υπογράφεται από τους Όλγα Γεροβασίλη, Κώστα Μπάρκα, Μιλτιάδη Ζαμπάρα και Γιώτα Παύλου έχει δύο σκέλη: Το ένα αφορά στο μείζον θέμα των απευθείας αναθέσεων και το δεύτερο αφορά στην διάνοιξη του δρόμου στον Γράμμο.

Οι τέσσερις βουλευτές τονίζουν ότι έχουν δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σε σχέση με την τήρηση των κανόνων της χρηστής διοίκησης και της ορθολογικής και συνετής διαχείρισης των χρημάτων της Περιφέρειας. Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά σε συνεχείς και καταχρηστικές μεθόδους απευθείας αναθέσεων, σε έργα και προμήθειες της Περιφέρειας Ηπείρου, με κόστος πολύ μεγαλύτερο έναντι αντίστοιχων άλλων Περιφερειών της χώρας.

Το θέμα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην κοινή γνώμη της περιοχής και σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, προκάλεσε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Ιωαννίνων καθώς και ελέγχου από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Στην ερώτηση γίνεται επίσης μνεία στην αναφορά του Περιφερειάρχη ότι απευθύνθηκε ο ίδιος στο Υπουργείο Εσωτερικών και ζήτησε να γίνει έλεγχος όλων των πράξεων.

Ακόμη επανέρχονται και στο θέμα του Γράμμου και την διάνοιξη δρόμου χωρίς μελέτη, θέμα για το οποίο έχει κατατεθεί κι άλλη ερώτηση από ομάδα βουλευτών του κόμματος.

Τα ερωτήματα που θέτουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα ακόλουθα:

1. Έχει ζητηθεί αρμοδίως από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου ο έλεγχος των πράξεων της Περιφέρειάς του του τελευταίου διαστήματος, όπως ο ίδιος δήλωσε, και ιδίως αυτές που αφορούν στις απευθείας αναθέσεις;

2. Έχουν ζητήσει και αναθέσει στα αρμόδια όργανα και στελέχη του αρμόδιου Υπουργείου τη διενέργεια σχετικού ελέγχου και αν ναι, πότε αναμένεται το σχετικό πόρισμα;

3.Το φερόμενο έργο «Αποκατάσταση βατότητας από μνημείο Γκέσου έως όρια νομού στο Γράμμο», το οποίο, ωστόσο, αφορά σε διάνοιξη νέου δρόμου, έχει αδειοδοτηθεί από την αρμόδια αρχαιολογική και δασική υπηρεσία; Έχει συνταχθεί Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, δεδομένου ότι βρίσκεται εντός περιοχής Natura;

4. Συνολικά, σε ποιες ενέργειες έχουν προβεί ή σκοπεύουν να προβούν για τον έλεγχο των πράξεων που αναφέρονται στα επίμαχα δημοσιεύματα;