Οι…5 φόβοι του Μητσοτακη για ενδεχόμενο αμφισβήτησης του..

O Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πλέον πολύ στριμωγμένος και το παραδέχονται ακόμα και κυβερνητικά στελέχη με τα οποία μίλησε το ΒΝ (bankingnews).
Πρώτον, βλέπει την Κοινοβουλευτική Ομάδα να μην «μασάει» και να στρέφεται κατά υπουργών και άλλων στελεχών μέσα στο Μαξίμου. 
Οι διαγραφές Αυγενάκη και Σαλμά δεν είχαν κανένα αντίκτυπο, αντιθέτως όπως φαίνεται, εκνεύρισαν ακόμα περισσότερο τους βουλευτές. 
Πλέον, η πίεση που δέχονται οι βουλευτές από τις τοπικές κοινωνίες και άλλους κομματικούς σχηματισμούς παρόμοιας ιδεολογίας είναι μεγάλη και δεν αφήνει περιθώρια για εφυσηχασμό. 
υπόθεση Προεδρική Εκλογή.
Ενώ ήθελε να κρατήσει πάσει θυσία την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είναι σίγουρο ότι θα την αλλάξει και θα κινηθεί πλέον με μία safe επιλογή, τον Κωνσταντίνο Τασούλα.

Τρίτον, ο Μητσοτάκης είναι στριμωγμένος από τους πρώην αρχηγούς, κυρίως από τον Αντώνη Σαμαρά.
Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στην ατζέντα που ήθελε να κλείσει τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό. 
Δεν μπορεί να παίξει το προσωπικό του παιχνίδι για να«ψηλώσει» το προφίλ του στην Ευρώπη.

Βουλευτές, πλέον, ζητούν και πιο δραστικά μέτρα στο μεταναστευτικό που πλέον έχει ξεφύγει. 
Ενώ άλλες χώρες σκληραίνουν την στάση τους και βάζουν βέτο στην Ursula von der Leyen ο ίδιος παραμένει ικέτης μιας λύσης
Το παράδειγμα της Μeloni είναι ενδεικτικό.

Τέταρτον, στις συζητήσεις που είχαν βουλευτές με υπουργούς στα περιβόητα δείπνα για να καλμάρουν οι αντιδράσεις, αυτό που λέγανε είναι ότι χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις. 
Ο Μητσοτάκης αναγκάζεται να αλλάξει ξανά το σχήμα και δεν έχουνε περάσει ούτε 5 μήνες από τότε που έκανε ανασχηματισμό. 

Πέμπτον, φοβάται πολύ όσα γίνονται δεξιά της ΝΔ σε συνδυασμό με τις απρόβλεπτες κινήσεις Καραμανλή – Σαμαρά.
Γι’ αυτό βλέπουμε ότι βάζει τον ξεχασμένο μέχρι πρότινος, Απόστολο Τζιτζικώστα, τώρα σύρεται να βάλει έναν δεξιό, παλαιό αβερωφικό βουλευτή τον Κωνσταντίνο Τασούλα ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας…
Κοινώς, ο Μητσοτάκης είναι πλέον φοβισμένος και φοβάται κυρίως μην τον αμφισβητήσουν οι βουλευτές του δημοσίως ή προκαλέσουν μομφή ενάντια στην προεδρία του. 
Επίσης, έχει υποψίες ότι αυτές οι αμφισβητήσεις έχουν να κάνουν με την ανάδειξη κάποιου άλλου αρχηγού, είτε πριν το 2027 είτε και μετά.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr