“Τσουνάμι” παραιτήσεων στις ΕΔ – Δεν έχουν να φάνε οι ένστολοι

Διαβάστε τι καταγγέλλει η ιστοσελίδα politisopliths.blogspot.com:

Στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ έχουμε δημοσιεύσει στο παρελθόν σειρά άρθρων για τις παραιτήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις που τον τελευταίο χρόνο έχουν χτυπήσει κόκκινο… Αναφέραμε τα στοιχεία που φαίνεται να παίρνουν την μορφή πανδημίας και να εξαπλώνονται μετά το Ναυτικό και στο Στρατό Ξηράς ακόμα και σε νέους Αξιωματικούς αλλά και στις Στρατιωτικές σχολές .Δυστυχώς ούτε εδώ φαίνεται και απο τα νεότερα στοιχεία να δίνει λύση το ΥΠΕΘΑ παρά τις μικρές βελτιώσεις στο επίδομα στόλου ενώ η πρόσφατη εξαγγελία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα έφερε αφού με αυξήσεις λίγων ευρώ καθαρά στην νυχτερινή αποζημίωσή τους δεν λύνεται κανένα πρόβλημα ενώ και η εξαγγελία για αύξηση του μισθού των σπουδαστών στις Στρατιωτικές σχολές ,μπορεί να αποκαθιστά μία χρόνια αδικία ειδικά σε σχέση με τις σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας , δεν λύνει όμως κανένα πρόβλημα στους ήδη υπηρετούντες Στρατιωτικούς . Και ερχόμαστε στο σήμερα που μία επιστολή της Ενωσης Στρατιωτικών Νήσων Αττικής με νέες αποκαλύψεις που αποκαλύπτει στοιχεία για τις παραιτήσεις στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού που έχουν αυξηθεί σε σχέση με αντίστοιχο 9μηνο του 2023 κατά 70%!Ειδικά στους απόφοιτους της σχολής Ναυτικών Δοκίμων έχουν διπλασιαστεί !
Όπως τονίζουν οι ίδιοι στην αποκαλυπτική επιστολή τους
Θεωρούμε πλέον ότι οποιαδήποτε ανάλυση στοιχείων περιττεύει. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Η πραγματικότητα δεν μπορεί να διαψευστεί. Θα αρκεστούμε μόνο στις εξής επισημάνσεις: α. Ο περσινός αριθμός παραιτήσεων φέτος καλύφθηκε στα μέσα Σεπτεμβρίου, ήτοι προπορευόμαστε κατά τρεισήμισι μήνες, όταν την 30η Ιουνίου προπορευόμασταν κατά τρεις.

β. Σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023 (γ’ τρίμηνο) οι παραιτήσεις είναι αυξημένες κατά 78%.

γ. Υπενθυμίζουμε ότι η πρόβλεψή μας για το τέλος του έτους είναι περί τις 300 παραιτήσεις, «στόχος» που κατά πως δείχνει η πορεία των δεδομένων μοιάζει… εφικτός.

δ. Σημαντικός αριθμός των παραιτηθέντων στελεχών προέρχεται από Μονάδες του Στόλου.

  1. Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε ότι αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας η πλήρης αποτυχία και των νέων μέτρων που έχουν ληφθεί για να αναχαιτιστεί το τσουνάμι των παραιτήσεων. Επί τούτου οφείλουμε να διευκρινίσουμε μιας και διαφαίνεται ότι από διάφορους κύκλους επιχειρείται να δοθεί μια παραπλανητική εικόνα, ότι το πρόβλημα των παραιτήσεων δήθεν πλήττει μόνο το ΠΝ, ώστε για μια ακόμα φορά να κρυφτεί το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι. Αυτό δεν ισχύει.
  2. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι παραιτήσεις έχουν επεκταθεί στο σύνολο των ΕΔ, όπου το προσωπικό επιχειρεί να κατοχυρώσει τα όποια ελάχιστα δικαιώματα του έχουν παραμείνει, διασφαλίζοντας την ψυχική του υγεία στο μέγιστο εφικτό βαθμό. Προφανώς υφίσταται δυσχέρεια να γίνει αντιληπτό ότι κάθε νέο αποτυχημένο μέτρο απλώς επιβεβαιώνει στα μάτια των στρατιωτικών τον συνολικό μέχρι σήμερα εμπαιγμό. Οι ΕΔ δεν έχουν την πολυτέλεια για περαιτέρω ερμηνείες.

Απο τα στοιχεία που παραθέτουν φαίνεται ότι η πολυδιαφημισμένη ΑΤΖΕΝΤΑ 2030 απο τον Υπουργό Άμυνας να μην τραβάει, ειδικά στους Στρατιωτικούς και κυρίως δεν αναχαιτίζει και τις παραιτήσεις στελεχών ειδικά στο Πολεμικό Ναυτικό αλλά και στον Στρατό Ξηράς .Το εντυπωσιακό είναι ότι παραιτούνται κυρίως νέοι Αξιωματικοί όπως γράψαμε και στο τελευταίο άρθρο μας για το θέμα των παραιτήσεων με τίτλο Συνεχίζονται οι παραιτήσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις ακόμα και σε νέους Αξιωματικούς .Νέα στοιχεία που στέλνουν μηνύματα…

Σαν επίλογο να αναφέρουμε ότι αν και η επιστολή της Ενωσης Νήσων Αττικής έχει αποσταλεί εδώ και μία βδομάδα, περιμέναμε πριν την δημοσιεύσουμε στον ΠΟΛΙΤΗ ΟΠΛΙΤΗ να δούμε και την αντίδραση του Υπουργείου Άμυνας για το θέμα που δυστυχώς μέχρι σήμερα που γράφουμε το άρθρο μας δεν είδαμε … Θα καλέσουμε τέλος τον Υπουργό Άμυνας κ.Δένδια αλλά και την Στρατιωτική Ηγεσία να ασχοληθούν ουσιαστικά και άμεσα με το σοβαρό αυτό θέμα και να δούμε και τα πρώτα μέτρα αναχαίτισης των παραιτήσεων που προφανώς κοστίζουν, αφού το πρόβλημα της οικονομικής επιβίωσης των Στρατιωτικών έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. θα περιμένουμε, γιατί δυστυχώς οι Στρατιωτικοί μας κουράστηκαν να περιμένουν κύριε Υπουργέ ,όπως φαίνεται απο τα στοιχεία των παραιτήσεων και το 2030 είναι πολύ μακριά…

Πηγή: politisopliths.blogspot.com