ΗΡΘΕ ΠΑΛΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΟΡΕΓΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Η εκδήλωση του Ινστιτούτου Τσίπρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με θέμα την ακρίβεια κατέληξε μάλλον σε πολιτική εκδήλωση, αφού άλλο ήταν το θέμα όμως, αποφάσισε να μιλήσει έστω και με… χρησμούς για τα όσα συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή του τόπου.

Ο πρώην πρωθυπουργός και προδότης με τη συμφωνία των Πρεσπών και του δημοψηφίσματος, για πρώτη φορά από τότε που παραιτήθηκε από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε νύξη για την ανάγκη δημιουργίας νέου πολιτικού σχηματισμού στον προοδευτικό χώρο.

Υπενθυμίζοντας την ομιλία του στην πρώτη εκδήλωση του Ινστιτούτου τον περασμένο Ιούνιο, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι είχε μιλήσει για την «για την ανάγκη να δώσουμε οι προοδευτικές δυνάμεις και οι προοδευτικοί πολίτες περισσότερο χώρο στο “μαζί”. Να μάθουμε πρόσθεση και πολλαπλασιασμό και να αφήσουμε τη διαίρεση και την αφαίρεση»

Και προσέθεσε σχολιάζοντας εμμέσως τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά στον προοδευτικό χώρο: «Φοβάμαι ότι τους μήνες που πέρασαν συνέβη το αντίθετο. Αλλά και ταυτόχρονα οι πολιτικές εξελίξεις είναι τόσο σύνθετες που δε μπορούν να απαντηθούν με απλά εκλογικά μαθηματικά. Ίσως να μην αρκεί πια η πρόσθεση. Είναι προφανές ότι όταν δεν αρκεί η πρόσθεση των υφιστάμενων δυνάμεων, πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα πολιτική δύναμη, ενδεχομένως μέσα από μια διαδικασία ανασύνθεσης».

Τρίβει τα χέρια του ο Τσίπρας και με τις πλάτες ολιγαρχών ετοιμάζεται να γίνει πάλι πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε επίσης: «Η χώρα χρειάζεται άμεσα ένα μεγάλο αναπτυξιακό σοκ, εφάμιλλο των αντίστοιχων της περιόδου Τρικούπη και Βενιζέλου για να μη χάσει οριστικά το τρένο της σύγκλισης. Η υλοποίηση ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα με ορίζοντα το 2030. Ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης με κεντρικό το ρόλο ενός στρατηγικού αναπτυξιακού κράτους. Ενός κράτους Ευθύνης και όχι Διαπλοκής. Με ορθή και διαφανή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων. Με μεταρρυθμίσεις σε κρίσιμους τομείς της δημόσιας διοίκησης, της δικαιοσύνης, της παιδείας και θωράκιση των θεσμών. Με σαφές, πολυετές, ρεαλιστικό, βιώσιμο πλάνο δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων κατά προτεραιότητα στους κρίσιμους τομείς των υποδομών, του ανθρώπινου κεφαλαίου, του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

makeleio