1,290,926 οι υπογραφές για το έγκλημα στα Τέμπη – Δείτε πώς μπορείτε να ψηφίσετε

ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ

Πάνω από 1,2 εκατ. υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί στο διαδικτυακό ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού, μητέρας θύματος στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών και πρόδρος του συλλόγου συγγενών θυμάτων, μέσω του οποίου ζητάται «η έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων».

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 1,290,926 υπογραφές.

Υπέγραψε εδώ: https://www.change.org/p/%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B7-2023?recruiter=false&utm_source=share_petition&utm_medium=twitter&utm_campaign=psf_combo_share_

Βήμα – Βήμα η διαδικασία

Αφού συμπληρώσεις το ονοματεπώνυμό σου, το email σου και επιλέξεις εάν θες να λαμβάνεις ειδοποιήσεις από το change.org, η πλατφόρμα σε μεταφέρει σε μία σελίδα η οποία σου ζητά να κάνεις δωρεά ένα ποσό. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα θα σου κάνει την παρακάτω ερώτηση: «Μπορείτε να συνεισφέρετε 7 ευρώ για να μπει αυτό το αίτημα στην ημερήσια διάταξη;».

Σε αυτό το σημείο δεν είναι απαραίτητο να κάνεις κάποια δωρεά. Μπορείς να επιλέξεις στο κάτω μέρος της οθόνης σου την επιλογή «No, I’ll share instead» και να κοινοποιήσεις την αναφορά στο Facebook, το Twitter, το Messenger, το WhatsApp ή και μέσω Email, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο να διαδοθεί το μήνυμα όσο περισσότερο γίνεται.

Αν θες να κάνεις μία δωρεά, πάντως, είναι απαραίτητο να γνωρίζεις ότι τα χρήματα που θα δώσεις δεν αφορούν τον σύλλογο θυμάτων αλλά την πλατφόρμα change.org.

Στη συνέχεια, αφού έχεις κάνει τις κοινοποιήσεις ή τη δωρεά (είναι προαιρετικά και τα δύο) είναι απαραίτητο να μπεις στο email σου και να επιβεβαιώσεις την υπογραφή σου, πατώντας ένα link που υπάρχει στο email επιβεβαίωσης που θα λάβεις από το change.org. Αυτό το βήμα είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς, χωρίς αυτό δεν μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να προστεθεί το όνομά σου στη λίστα.