Ο Θοδωρής Τσελίδης χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο! Ο Έλληνας τζουντόκα πήρε το χάλκινο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και το τρίτο στη χώρα μας στην Ιστορία του τζούντο στο μεγάλο ραντεβού του αθλητισμού.

tselidis

Στον τελικό των ρεπεσάζ στα -90κ. ο Τσελίδης νίκησε τον Ισπανό Τριστάνι Μοσαχλισβίλι.

Ο 27χρονος αθλητής μας, που ολοκλήρωσε μια σπουδαία ημέρα στο Παρίσι, κατάφερε στο φινάλε να πάρει τη νίκη και να χαρίσει στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στους Αγώνες.

Ο Έλληνας άρχισε με βαζάρι πολύ νωρίς και εν συνεχεία έκανε διαρκείς επιθέσεις. Προσπαθώντας να «φορτώσει» ποινές τον αντίπαλό του.

Δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, ο οποίος έφτασε στο τέλος του με το θρίαμβο του Θοδωρή Τσελίδη που κρεμά στο στήθος του το χάλκινο μετάλλιο!

Μάλιστα, αυτός ο τεράστιος αθλητής, αν δεν είχε αδικηθεί ξεκάθαρα απέναντι στον Γάλλο στα προημιτελικά, ίσως να έφτανε μέχρι την κορυφή καθώς έδειξε πως δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από κανέναν αντίπαλο της κατηγορίας. Ακόμη κι έτσι φυσικά, η επιτυχία του είναι μεγάλη και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, όπως και στον προπονητή του, Νίκο Ηλιάδη.

Το μεγαλείο του Τσελίδη φάνηκε μόλις ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση. Αντί να πανηγυρίσει με τον προπονητή του ή μόνος του την τεράστια επιτυχία του, έσπευσε να αγκαλιάσει τον συναθλητή του που ήταν εμφανώς στεναχωρημένος απ’ την ήττα του.